В ногу з часом - Інтернет речей (IoT), стан в Україні та перспективи розвитку в аграрному секторі

27 лютого 2016, 10:00
м. Київ

     Iнтернет речей (Internet of Things IoT) набирає широкої популярності в Україні. Так, 27 лютого у Києві пройшла друга всеукраїнська конференція «IoT Conf UA», яку відвідали працівники та аспіранти кафедри Конструювання машин і обладнання. На конференції доповіли лідери галузі та поділилися своїм баченням, досвідом в реалізації проектів і останніми трендами. Там зібралися розробники програмного забезпечення - IoT software, технічні фахівці - IoT hardware, зацікавлені компанії в підтримці IoT проектів, компанії і команди, що займаються розробкою IoT рішень та компанії, що займаються навчанням в сфері IoT. Захід пройшов в атмосфері вільного спілкування та обміну знаннями. Зміцнення зв'язків Товариства IoT були і залишаються однією з найважливіших цілей проведення конференції – відмітили організатори. Також виступили команди з презентаціями власних проектів.

Вступне слово організаторів конференції IoT

 

Денис Кравченко – спеціаліст з криптозахисту інформації / Менеджер інформаційної безпеки в Vodafone Ukraine – доповідає про стандартизацію та безпеку – від M2M до IoT

 

Крушельницький Віктор – аспірант кафедри Конструювання машин і обладнання брав активну участь у роботі конференції IoT

 

З ліва Назар Федорчук – розробник Лабораторії-акселератора Інтернет речей IoT Hub – пердставив власну розробку – «Розумна прикраса для талановитих людей, яка дає змогу швидко записувати свої ідеї», а з права аспірант Крушельницький Віктор

 

     Слід відмітити доповідь засновника «Даталаб Агро Україна» Христини Кузнєцової про використання IoT в сільському-господарстві. Їхня команда займається написанням програмного забезпеченням для сільськогосподарських підприємств та активно впроваджує технології IoT в аграрному секторі у Південно-Східній Європі та Україні, інвестується Європейським Союзом.

     На цій конференції працівникам кафедри вдалося поспілкуватися з провідними фахівцями галузі та обмінятися досвідом. З огляду на останні події, помітно значне зростання інтересу до IoT у порівнянні з минулими роками. В основному зацікавлена молодь, яка активно взяла участь у конференції і є основним потенціалом нашої країни. Також зростають перспективи розвитку IoT у аграрному секторі України, тим паче, що цей процес уже запущений компанією «Даталаб Агро Україна».

     Що до розвитку IoT у нашому університеті слід відмітити інтерв’ю нашого ректора у ефірі Першого ділового телеканалу, який також бачить перспективи у цього напрямку та активно його підтримує.

 


 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook