Загальні збори колективу Заліщицького аграрного коледжу заслухали звіт Володимира Глови

19 лютого 2016 року

     19 лютого звітом перед зборами трудового колективу ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж імені Є. Храпливого" його директора Володимира Степановича Глови завершилося звітування директорів відокремлених підрозділів Університету. Під час звіту директор нагадав колективу основні завдання, що ставить сьогодення перед навчальними закладами. Серед яких: ґрунтовна теоретична підготовка фахівців із урахуванням сучасних надбань науки, зростання ролі практичного навчання, збільшення його частки мінімум до 40 відсотків загального навчального часу; для чого коледжем вжито реальних кроків щодо створення та розвитку відповідних баз підготовки. Також надбанням колективу закладу є і дослідницька діяльність щодо апробування насіння гибридів і сортів овочевих культур з Нідерландів, Польщі, Чехії, Південної Кореї та інших країн, про що підписано відповідні міжнародні угоди.

     Володимир Глова подякував за підтримку студентським організаціям коледжу у проведенні цілої низки виховних і спортивних заходів, налагодженні побутових умов проживання в гуртожитках тощо. Водночас, директор підкреслив, що лише 20 відсотків студентів зайняті на сьогодні у спортивних секціях, чого явно недостатньо. На завершення виступу колективу були представлені основні завдання на 2016 рік у освітній, науковій, навчально-методичної, міжнародної діяльності, які були підтримані колективом.

    

     У обговорені звіту взяли участь: заступник директора з навчальної роботи Михайло Сопилюк, зосередивший свій виступ на вимогах до якості освіти та рівня фахової майстерності педагогічних працівників; голова студпарламенту Олена Олейнич, яка розповіла про організацію студентського життя, згадала про першу міжнародну літню школу, проведену в коледжі влітку минулого року, підняла питання важливості участі студентів у предметних і фахових олімпіадах; голова профспілкової студентської організації Галина Петрів, нагадавша основні досягнення профспілки в минулому році та її участь у профорієнтаційній роботі; викладач Ярослав Хохолик, критично висловившийся щодо кадрової політики адміністрації, сприяння підготовки кандидатів наук та недостатності навчального обладнання; завідуючий лабораторією інформаційних систем і технологій Юрій Гірчак, підкресливший визначну роль інформаційних технологій у сучасній освіті. За результатами обговорення звіт директора про роботу в 2015 році колективом схвалено.

     Віктор Забалуєв, декан агробіологічного факультету Університету та куратор коледжу у своєму виступі сформував своє бачення головного завдання обох навчальних закладів готувати висококваліфікоованих аграрних спеціалістів, які прославлятимуть країну і свої навчальні заклади, поділився своїм баченням майбутнього аграрного коледжу, подякував за високу якість підготовлених у коледжі спеціалістів, які продовжили навчання у базовому закладі в Києві, та запросив студентів і викладачів коледжу до активнішою співпраці з факультетом.

     Борис Шипітка, голова Заліщицької райдержадміністрації, відзначив, що у тому числі завдяки студентам і викладачам коледжу район має приваблівіший вигляд. Хоча демографічна ситуація, ряд інших об'єктивних чинників дещо стримують у реалізації задуманих планів. Корупція і ще більше зло байдужість, за словами голови, складають реальну перешкоду розвитку будь якої інституції, він закликав уникати цих явищ, боротися з ними. Поділився планами на майбутній розвиток району, широке залучення інвестицій. Закликав активніше проводити профорієнтацію серед шкіл району.

     Підсумовуючи результати усієї звітньої кампанії директорів відокремлених підрозділів і сьогоднішнього зібрання у тому числі, проректор університету з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша озвучив головне очикування від звітів: почути від директора звіт для свого колективу, а не для гостей. "Ми хочемо відчути пульс колективу, його дорослість, готовність конструктивно критикувати та пропонувати а не бездумно схвалювати запропоноване", зазначив Сергій Миколайович і підкреслив, що хоча цього року наші очикування уцілому виправдались, це не дає право зупинятися в своєму розвитку ні університету, ні відокремленим підрозділам. Закликав колектив активніше висловлювати нові ідеї, аналізувати вимоги ринку праці, працювати на випередження, а університет, без сумніву, підтримає пропозиції, що сприятимуть розвитку закладу, Заліщицького району, Тернопільської області, країни у цілому. Також Сергій Кваша критично оцінив ефективність господарської діяльності коледжу, недостатню ініціативність у використанні наявних земельних ділянок, що суттєво звужує можливості наповнення спецфонду закладу та відповідно розвиток закладу, зростання благополуччя його працівників і студентів. На завершення виступу проректор поставив ще одне завдання більше уваги вихованню студентів, зміцненню морально-етичного обліку як студентів, так і викладачів, побажив подальших успіхів у благородній справі навчання.

     Участь у зборах трудового колективу коледжу взяли представники місцевої влади та самоврядування: Іван Тимчук  начальник управління агропромислового розвитку району, Михайло Бодрівчак заступник міського голови.

     Окрім участі у зборах колективу Заліщицького аграрного коледжу делегація Університету на чолі з проректором із навчальної і виховної роботи Сергієм Квашею мала можливість ознайомитися з навчальною базою закладу, провести лекції для студентів коледжу та анкетування студентів і педагогічних працівників.

Олег Єресько,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook