Зима, що нас змінила…

17 лютого 2016 року
Аудиторія 230

Вічна пам'ять та
слава Небесній сотні

А сотню вже зустріли небеса...
Летіли легко, хоч Майдан ридав.
І з кров´ю перемішана сльоза.
А батько сина ще не відпускав…
Й заплакав Бог, побачивши загін:
Спереду – сотник, молодий, вродливий
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній-сивий-сивий…
І рани їхні вже не їм болять.
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло.
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…

Людмила Максимлюк (21.02.2014)

 

21 листопада 2013 року за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, український уряд радикально повернув курс держави від євроінтеграційного до  курсу, спрямованого на розвиток  співпраці з державами-членами СНД. 

Події, що відбулися з 19 по 22 січня 2014 року на Майдані, ще називають «Кривава водохреща», або «Вогнехреща». Це була найгарячіша фаза у протистоянні народу і влади.

Фінальним і найбільш драматичним етапом революції стали події у Києві 18-20 лютого, в ході яких загинуло більше сотні кращих наших синів і дочок. Розгони   Євромайдану відзначилися брутальним побиттям сотень людей, десятків журналістів. Поступово ці «штурми та розгони» переросли у велетенські акції спротиву, били дзвони всіх церков, а кожен штурм сприймався в Україні як «боротьба не на життя, а на смерть».

На початку революційних подій, нікому і в голову не могло прийти, чим усе це обернеться… Слова «Слава Україні! Героям Слава!», що видавалися простим вітанням, набувають нового й особливого значення.

Не плачте, мамо. Ваш син у Небеснiй сотнi. Йому вже не болять рани. Вiн прийде, коли Ви спатимете, i розкаже, як любить Вас. Не плачте, тату. Дайте поплакати Українi. Вже не тече кров iз ран Вашого сина. Не пече йому у грудях бiльше. Вже у сотнi своїй небеснiй стоїть на вартi. Праворуч  вiд Бога. А ліворуч – його побратими. Андрiйки, Васильки, Iванки, Назари, Устими – усі тi, хто нинi названний Небесною сотнею. Вони були звичайними хлопцями, а стали Героями, бо вмить останню вiддали нам найдорожче, що мали, – життя своє. За нас вiддали, аби ми жили долюбили за них, дiтей їхнiх доколихали, пiсень за них доспiвали. Не плачте, мамо. Дозвольте поплакати свiтовi.

Сьогодні, 17 лютого 2016 року, в Ніжинському агротехнічному коледжі було проведено відкриту виховну годину, присвячену вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Розпочали захід хвилиною мовчання... Після чого Савченко Ірина Євгенівна, викладач циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, розповіла студентам  перших курсів про ті буремні події, що відбувалися на Майдані… Після цього присутнім було запропоновано переглянути фільм про Революцію гідності.

Ми звертаємось сьогодні до кожного згадати у Ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі….

Дякуємо Ірині Савченко та Валерії Дорошенко за підготовку виховного заходу.

 

Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook