Представники факультету тваринництва та водних біоресурсів обговорили підготовку фахівців на тематичному всеукраїнському семінарі

10 лютого 2016 року

     9 лютого на базі ДУ «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» відбувся семінар за участю тих вишів, які здійснюють підготовку студентів за напрямами «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» і «Водні біоресурси та аквакультура». НУБіП на ньому представляли декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк та його заступники Руслан Кононенко, Сергій Грищенко.

     Вадим Миколайович у своїй доповіді «Система підготовки фахівців з тваринництва в університетах країн Європи і США» ґрунтовно висвітлив усі складові підготовки спеціалістів зазначеної галузі сільського господарства. Зокрема, проаналізував підходи та навчальні плани Університету штату Айова, Берлінського університету ім. Гумбольта, Менделівського університету м. Брно (Чехія) та Білоруської сільськогосподарської академії. З урахуванням цього досвіду, як зазначив декан, на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України вже оптимізовано навчальні плани підготовки бакалаврів і магістрів. 

 

     Доповідь викликала неабиякий інтерес у колег, які жваво долучилися до обговорення. Учасники дискусії зійшлися на тому, що Україна є аграрною країною, відтак її майбутнє залежить від якісної підготовки студентів-аграріїв.


Сергій Грищенко,
заступник декана факультету
тваринництва та водних біоресурсів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook