На факультеті землевпорядкування з’явилася брендова модель АН-178

22 січня 2016 року

Факультет землевпорядкування має власний літак АН-178, виробником якого є славнозвісне ДП «Антонов». Щоправда це лише його брендова модель. А історія її появи така.

     Київський завод «Антонов» оголосив конкурс на власну назву для свого нового транспортного літака Ан-178, про що йшла мова у повідомленні на офіційній сторінці заводу у Facebook. Тривав він з 22 жовтня по 19 грудня 2015 року. Надійшли більше 6500 пропозицій, але найбільшу кількість голосів отримали такі назви: «Бандера» – 2500, «Амет-Хан Султан» – 750 та «Кіборг» – 700. Останню запропонувала наша колега – заступник декана факультету землевпорядкування Наталія Мединська. Вона і посіла почесне третє місце.

     Ділимося враженням Наталії:«… Коли побачила на фото новий літак АН-178, одразу промайнула думка, що схожий на кіборга, адже у фантастиці – це напівлюдина-напівмашина. Та і в Україні ця назва є символом надійності і незламності духу наших воїнів-захисників. Особливо за ходом конкурсу не спостерігала. Першим, хто повідомив про призове місце, став завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин. Спочатку не зрозуміла про що він, вирішила – жартує. Але трохи згодом зайшла на сторінку компанії і побачила своє ім’я. Це було на День Святого Миколая. Нажаль, літак так і не назвали жодним із трьох імен. Керівництво пояснило це тим, що пропоновані назви мають політичний підтекст. Тому новий транспортний «АН» залишається в міжнародній класифікації як АН-178. Приємно було отримати від працівників ДП «Антонов» брендову модель літака, яка певний час «житиме» в нашому деканаті…».

     Ось така приємна несподіванка сталася з нашою колегою. Зауважимо, що подібні моделі дарують лише тим, хто купує ці літаки. Наприклад, останній раз це був уповноважений представник короля Саудівської Аравії.

     Запрошуємо усіх любителів авіації і авіамоделювання або просто зацікавлених поглянути на брендову модель літака АН-178.


Тарас Євсюков,
декан факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook