Нарада-зустріч: обговорили формування навчальних планів підготовки фахівців ветеринарної медицини

21 січня 2016 року

     20 січня 2016 року відбулася зустріч-нарада проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші з керівництвом факультету ветеринарної медицини та завідувачами кафедр, на якій обговорювались питання формування навчальних планів підготовки фахівців ветеринарної медицини на 2016-2017 н.р.

     Сергій Кваша спинився на загальних принципах формування навчальних планів. Та акцентував увагу на покращенні якості навчального процесу та матеріально-технічної бази кафедр і факультету, забезпеченні навчального процесу електронними ресурсами та проходження стажування викладачів факультету на передових тваринницьких підприємствах.

    

     Декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський звернув увагу на те, що згідно Закону України «Про вищу освіту» ступінь магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування здобувається на основі повної загальної середньої освіти і присуджується ВНЗ у результаті успішного виконання здобувачем вищої освіти відповідної освітньої програми, обсяг якої становить 300-360 кредитів ЄКТС. Тому, починаючи з 2016 року, набір абітурієнтів на базі молодшого спеціаліста за спеціальністю «Ветеринарна медицина» буде проводитись за освітнім ступенем «Магістр», а надалі – і на базі повної загальної середньої освіти з терміном навчання 5-6 років. 

    

     Під час формування навчального плану підготовки фахівців ветеринарної медицини для порівняння були взяті розгорнуті навчальні плани Вроцлавського природничого університету, Варшавського університету (Польща) та Ганноверського університету (Німеччина) і включені 33 обов’язкові дисципліни та 12 дисциплін за вибором університету. А з 3-го курсу підготовки до плану включені дисципліни за вибором студента (по 2 кредити на семестр).

     Враховуючи потреби сучасного виробництва, у 11-12 семестрі студенти будуть вибирати одну магістерську спеціалізацію (48 кредитів) з переліку: ветеринарні превентивні технології забезпечення здоров’я тварин; ветеринарне забезпечення скотарства, вівчарства, козівництва; ветеринарне забезпечення конярства; ветеринарне забезпечення свинарства; ветеринарна фармація; ветеринарне забезпечення здоров’я собак і котів; лабораторна діагностика хвороб тварин.


В. Данілов,
заступник декана факультету ветеринарної медицини

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook