Науковий семінар «ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ УКРАЇНИ ЩОДО ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ ВИРОБНИКІВ»

1 грудня 2015, 9:00
м. Київ, НУБіП України, вул. Генерала Родімцева, 7

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

Рада роботодавців факультету

 

Кафедра стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

 

З метою інформування операторів ринку харчових продуктів, щодо змін в Харчовому Законодавстві у зв’язку зі вступом в дію Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №1602-VII 01 грудня 2015 року проводить науковий семінар на тему:

 

 «ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ УКРАЇНИ ЩОДО ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ ВИРОБНИКІВ»

 

Семінар буде корисним для:

-     фахівців зі стандартизації, якості, менеджерів з систем управління;

-     магістрам спец. «Якість, стандартизація, сертифікація».

-     розробників технічної документації (регламентів, технічних умов, технологічних інструкцій);

-     фахівців юридичних служб;

-       фахівців маркетингових служб.

 

ПРОГРАМА СЕМІНАРУ

Тривалість

Зміст

8.30-09.00

Реєстрація учасників

09.00-10.30

- Основні положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;

- Зміни в термінології та визначеннях;

- Повноваження органів виконавчої влади сфері безпечності харчових продуктів;

- Створення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів;

-       - Порядок здійснення державного контролю за безпечністю харчових продуктів

-        Вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів

Доповідач:

Слива Юлія Володимирівна – к.т.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

10.30-11.30

Перерва на каву

11.30-13.00

- Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами.

- Обов’язки та права операторів ринку: впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, гарантування простежуваності;

Відповідальність за невиконання обов’язків, щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.

Доповідач:

Оглашений Юрій Іванович – к.х.н., експерт з НАССР та простежуваності проекту, що фінансується ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів»

13.00-14.00

Обід

14.00-15.30

-       Права та обов’язки Національного органу стандартизації (ДП «УкрНДНЦ»);

-       Добровільність застосування національних стандартів;

-       Правила розроблення, погодження та прийняття нормативних документів (ДСТУ, ТУУ)

-       Вимоги до маркування харчових продуктів;

-         Вимоги до випробувальних лабораторій, засобів вимірювальної техніки відповідно до ЗУ «Про метрологію та метрологічну діяльність».

Доповідач:

Кохан Світлана Василівнапровідний інженер науково-дослідного відділу стандартизації у сфері сільського господарства та харчової промисловості ДП «УкрНДНЦ»

15.30-16.00

Перерва на каву

16.00-17.30

-       Процедура отримання експлуатаційного дозволу та реєстрації об’єктів санітарних заходів;

-       Розроблення та затвердження методичних настанов профільними Асоціаціями виробників;

-         Відповідальність операторів ринку харчових продуктів за невиконання вимог Закону.

Доповідач:

Слива Юлія Володимирівна – к.т.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

Всі учасники забезпечуються комплектом методичних матеріалів. Після закінчення семінару кожному учаснику видається сертифікат.

 

Контактний телефон: 044 527-82-78

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook