На вченій раді прозвітував факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

25 листопада 2015, 11:26

 25 листопада на базі факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології відбулося засідання вченої ради університету. Йому передувала оглядова екскурсія, під час якої члени вченої ради познайомилися з матеріально-технічною базою факультету, оглянули стан лекційних, лабораторних аудиторій. Крім того, відвідали третій навчальний корпус, який зараз активно відбудовується.

Декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Миколайович Доля прозвітував про якість навчального процесу та міжнародну діяльність очолюваного ним підрозділу в рамках реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020» у 2015 році. Він закцентував увагу на якісному складі науково-педагогічних працівників, навчальній роботі, результатах цьогорічної вступної кампанії, навчально-методичному забезпеченні, підготовці наукових кадрів. Окремо зупинився на науковій складовій. Так, в поточному році науковцями виконуються 11 науково-дослідних тем більше, ніж на мільйон гривень. Кількість госпрозрахункових тем порівняно з попереднім роком збільшилася удвічі. Відповідно зросло і їх фінансування. До того ж колектив подав 14 наукових проектів на конкурс в МОН. З компаніями ТОВ «Агросвіт» та «Укравіт-Агро» укладено госпдоговори. На отримані позабюджетні кошти видано навчально-методичну літературу, придбано реактиви для лабораторій та забезпечено підрозділи факультету оргтехнікою. До речі, за рік на факультеті провели сім наукових конференцій. Діють три міжнародні проекти та програми співробітництва під керівництвом О. РакоїдТ. СтефановськоїМ. Стародуба та ін. Факультет також працює над поліпшенням матеріально-технічного забезпечення, розвиває міжнародні зв’язки.
Відкриваючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко коротко прозвітував про проведену роботу за місяць. Університет працював динамічно за всіма напрямами. За період, що минув, проведено чимало цікавих заходів. Це і Ярмарок аграрних вакансій, на високому рівні пройшов Тиждень української мови і писемності, засідання ради роботодавців. Також відсвяткували День працівників сільського господарства, відкрили сучасну базу практики в Дзвінковому. А вчора провели засідання ради Асоціації працівників вищої аграрної освіти України, де за участю деканів факультетів і директорів ННІ обговорили перспективи оновлення законодавства про освіту.   
 
   На запитання професора Дмитра Войтюка про оптимізацію навчальних планів, впровадження новітніх технологій, Микола Доля відповів, що викладачі факультету співпрацюють у цьому напрямку тісно з НДГ, особливо у Ворзелі, надають посильну допомогу і студенти. Але погодився, що резерв ще є.
  
Підсумовуючи, Станіслав Ніколаєнко зазначив, що агробіологічний і захисту рослин, екології та біотехнологій – це два центрових факультети, які повинні вести за собою всіх інших. Слід осучаснюватися, бо студент сьогодні – інший студент. Нам потрібно працювати і працювати. На це відреагує ринок, абітурієнти та їхні батьки. А результати сьогоднішнього засідання декани Віктор Забалуєв та Микола Доля мають обговорити з колективами на вчених радах факультетів та скласти план усунення недоліків.
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook