День відкритих дверей у НУБІП України: профорієнтація триває…

23 листопада 2015 року

 Профорієнтаційна робота – це робота, яка не припиняється ніколи. На кафедрі соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті вона ведеться постійно, упродовж цілого року. У листопаді 2015 року профорієнтаційна робота проходить під гаслом «Університет чекає на Вас» і запрошує майбутніх абітурієнтів на День відкритих дверей НУБіП України 28.11.2015.



Яненко Уляна та Дідушко Наталія у Софіївсько-Борщагівському навчально-виховному комплексі І-ІІІ ст. Києво-Святошинського р-ну ведуть розмову про День відкритих дверей у НУБіП України

Перша та основна ланка профорієнтаційної роботи кафедри є робота наших студентів. Від того наскільки подобається їм навчання, наскільки вони зацікавлені у здобутті майбутньої професії, наскільки почуваються комфортно на гуманітарно-педагогічному факультеті – залежить майбутній набір. Окрім НПП нашої кафедри, студенти факультету – одні з головних пропагандистів з профорієнтаційної роботи.
Серед заходів із організації профорієнтаційної роботи на кафедрі є підготовка друкованої продукції та закріплення інтересу студентів (а через них і учнів) до майбутньої професії. Над цим працюють всі наші НПП. Кожен студент, який веде профорієнтаційну роботу у своїй рідній школі, має презентацію про університет, відеоматеріали про гуманітарно-педагогічний факультет та буклети, що роздаються кожному бажаючому майбутньому абітурієнтові.

Анна Колумбет спілкується з випускниками рідної Гореницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Києво-Святошинського району

Інформація буклетів знайомить учнів із соціально-педагогічною практикою на факультеті – важливою складовою навчально-виховного процесу, в ході якої відбувається поєднання і реалізація отриманих студентами теоретичних знань та місцями її проходження. Навчання на факультеті дає можливість отримати якісні знання, займатися соціальною роботою, проявити свої таланти, брати участь у роботі студентської організації НУБіП. «Якщо ти щирий, гуманний, доброзичливий, комунікабельний, відвертий, оптимістичний, толерантний, відповідальний, тактовний, креативний і вмієш слухати, то професія соціального педагога – твоє покликання», – під таким гаслом працюють студенти групи СП-1501.


Анна Колумбет та Леончук Юлія розповідають про фах соціального педагога і філолога у Гореницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів

Варто зауважити, що найбільше цікавить учнів інформація про творчі колективи та спортивно-масову роботу в університеті. І це недивно. Адже крім рутинної навчальної діяльності молодь цікавлять можливості проведення свого вільного часу і яким буде їх дозвілля.

«Перетвори мрію на мету, а мету на реальність», – з такими слова звернулася Анна Колумбет 13 листопада до учнів своєї рідної Гореницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Києво-Святошинського району. У розмові йшлося про важливі знання, вміння оцінювати свої здібності, вміння зіставляти особистісні якості з вимогами професії соціального педагога. «Хочу. Можу. Треба» – професія соціального педагога цікава і приваблива, доступна і посильна, має попит на ринку праці. Обговорювалося 19 посад, що обиратиме майбутній соціальний педагог. Адже дуже важливою є попередня поінформованість учня про перспективи обраної професії, яка користується попитом на ринку праці й існує вірогідність працевлаштування після отримання професійної освіти. Формування ціннісних орієнтацій молоді у професійному самовизначенні вустами студентів, які вчора були такими ж учнями – один із найефективніших шляхів реалізації завдань профорієнтаційної роботи кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті.

Тому 20 і 23 листопада 2015 року у своїх рідних школах працюють такі майбутні соціальні педагоги, студенти академічної групи СП-1501 за сприяння деканату гуманітарно-педагогічного факультету та підтримки декана – професора В. Д. Шинкарука: Мельник Юлія (с. Великі Межирічі Корецького району Рівненської області), Тонха Тетяна (с. Прогрес Козелецького району), Мірошниченко Євгенія (м. Прилуки Чернігівської області), Іваненко Марина (с. Пшеничне Васильківського району).

Профорієнтаційна робота кафедри триває… Очікуємо відвертого спілкування в День відкритих дверей 28 листопада 2015 року. Сподіваємося на її плідний результат – набір студентів на навчання за напрямом підготовки «Соціальна педагогіка» влітку 2016. Майбутні соціальні педагоги роблять велику справу, запрошуючи на навчання за всіма напрямами та спеціальностями гуманітарно-педагогічного факультету і рідного університету.

Тамара Ковальчук, кандидат педагогічних наук, 
доцент кафедри соціальної педагогіки та 
інформаційних технологій в освіті, куратор групи СП-1501

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook