Виїзне засідання гуртка "Економіст" пройшло на підприємстві з вирощування печериць

22 листопада 2015 року

     18 листопада студенти-члени гуртка "Економіст" Владовська Катерина, Война Ганна, Калуга Ірина, Котенко Оксана, Пельо Ірина, Степанюк Роман та керівник гуртка Наталія Герасимчук відвідали одне з вітчизняних підприємств по вирощуванню печериць (м. Бориспіль).

     На підприємстві відвідувачів зустріли директор та головний технолог, які проводили екскурсію підприємством. Підприємство, незважаючи на гостру конкуренцію (в місті та районі працює близько 17 підприємств цього профілю) успішно працює, займаючи нішу екологічно чистої продукції. Головний технолог Віталій Курний (до речі, теж наш студент економічного факультету заочної форми навчання) ознайомив гостей з технологією вирощування, а директор, окрім цього, детально пояснив особливості логістики та ринкові умови сучасного грибництва.
      Студенти мали унікальну можливість відвідати цехи з виробництва печериць на різних стадіях виробництва – від закладки грибниці до збору врожаю, який якраз почався на день відвідин. В ділянці збору врожаю особливо вразила сучасна система кондиціонування на основі ресурсо- та енергозберігаючих технологій, виготовлених силами менеджменту та працівників підприємства, а цех закладки грибниці запам’ятався стерильністю та дотриманням належної сільськогосподарської практики по всім вимогам органічного виробництва.

     В цеху збору врожаю студенти мали змогу спробувати себе в зборі грибів, а отримані знання з технології вирощування дадуть змогу враховувати всі ризики виробництва при складанні майбутніх планів по виробництву продукції закритого ґрунту.

     Великий інтерес викликали і допоміжні виробничі ділянки підприємства, зокрема склад матеріалів для утеплення будівель та ділянка з колористики, де студенти ознайомилися з технологією колірування фарб на сучасному обладнанні з використанням комп'ютерних технологій.

     Після інформативної та цікавої екскурсії директор підприємства запросив гостей у центральний офіс, пригостив кавою та чаєм і у невимушеній атмосфері відповів на всі запитання майбутніх економістів. Студентам показали бухгалтерські документи підприємства, розповіли деякі аспекти формування звітності та навели на прикладі програми 1С Бухгалтерія формування виписок по групам товарів. Директор у доступній та цікавій формі розповів історію створення підприємства, основні етапи його роботи, історію успіхів та невдач у виробництві грибів та особливості оподаткування підприємства, яке суміщає сільськогосподарську та комерційну діяльність.

     На кінець візиту директор презентував членам гуртка відбірну продукцію підприємства. Студенти залишились задоволеними візитом, а керівник гуртка Наталія Герасимчук відзначила, що виробничий процес на підприємстві в частині екологічної чистоти не гірший, ніж в одному з передових підприємств по вирощуванню печериць в штаті Каліфорнія, США, яке вона відвідувала в рамках програми по обміну викладачами у 2011 році.

 

     Колектив кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка висловлює вдячність керівництву підприємства за організацію та надану можливість відвідати їх підприємство.

д.е.н, проф.Рогач С.М.,

зав. кафедрою економіки підприємства ім. проф. І.Н.Романенка

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook