Стоп СНІД: знати, щоб жити!

15 листопада 2015 року

 Під таким девізом на гуманітарно-педагогічному факультеті пройшов тематичний вечір щодо профілактики ВІЛ / СНІДу, який організували студенти четвертого курсу напряму підготовки «Соціальна педагогіка» під керівництвом доцентів Ірини Сопівник, Тамари Ковальчук та куратора Ольги Наконечної. До речі, весь захід, його сценарій – то задум самих четвертокурсників. Готувалися вони до нього з усією серйозністю та ретельністю. Крім теоретичного матеріалу, отриманого під час профільних дисциплін, за додатковими знаннями поїхали до Правобережного центру для ВІЛ-інфікованих, де отримали консультації фахівців із багатьох питань, відвідали різні тренінги.

 
Вирішили донести почуте до своїх колег і згодом організували тематичний вечір. Слухачів – студентів першого, третього курсу і магістрів спеціальностей «Управління навчальним закладом», «Педагогіка вищої школи», а також викладачів – інформували, з одного боку, про небезпеку, яку становить  вірус імунодефіциту, а, з іншого, намагалися розвіяти безліч міфів про СНІД, якими переповнені засоби масової інформації, сформувати толерантне ставлення до людей, яких торкнулася ця біда. 
 
 
 
 
Коротко про історію виникнення вірусу та кількість хворих в Україні і її окремих регіонах розповіли ведучі Аліса Олейніченко та Родіон Вегера. За допомогою рольової гри Вікторія Федосова переконала присутніх у необхідності дотримання соціальної поведінки. З’ясувати доведені ризики передачі ВІЛ-інфекції допомогла Анна Бабич у грі «Світлофор». Аліна Борисенко порекомендувала присутнім книги та фільми, в яких відображено проблему  ВІЛ.  Олена Островська нагадала, що СНІД уже давно є хворобою не лише наркозалежних. Підтвердження цьому – відомі усьому світові імена спортсменів, акторів, громадських діячів, про які йшлося в її презентації.
 
 
 
Світлана Котівська, Вероніка Галицька, Анастасія Танасійчук, Олена Касаткіна, Анна Мантула ознайомили учасників вечора з історіями тих, хто мають позитивний статус до ВІЛ. І це – люди різного віку, професій, статі, з нормативною поведінкою і навпаки. Та завдяки здоровому способу життя, постійній ретровірусній терапії вони зруйнували думку про те, що ВІЛ-інфіковані – приречені на смерть. 
 
 
 
Завершився захід переглядом тематичних відеороликів та проведенням соціологічного опитування, результати якого будуть представлені до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом.
 
 
Студенти четвертого курсу вдячні  всім за активну участь у тематичному вечорі. Окрема подяка – Ользі Максименко, Наталії Ярцевій, Анні Рак, Аніті Орловій, Ірині Іващенко за художнє оформлення заходу та Антонові Баканіну за звуковий супровід.
 
Олена Островська, староста групи
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook