Розуміння спрямованості своєї особистості як ключ до успіху

12 листопада 2015 року

     12 листопада на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка пройшов «круглий стіл» «Спрямованість особистості». Він зібрав студентів 3-х – 4-х курсів і випускників ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, які стали успішними людьми.

     Доцент Володимир Решетюк розпочав з результатів анкетування. Студентам запропонували 27 питань, відповіді на які допомогли визначити спрямованість їхньої особистості. Куди вона направлена – на себе, на взаємодію з іншими людьми чи ділова. Таке опитування на кафедрі проводиться ще з 1996 року. І на сьогоднішню зустріч Володимир Решетюк приніс результати датовані 2001 роком. Тоді респондентами були гості кафедри – виконавчий директор компанії «Ромстел Україна» Олександр Пуха, переможець ультрамарафону Людмила Скалига і аспірант кафедри методики навчання Микола Булачок.

     Завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко відмітив наскільки це різнопланові люди, але всі вони зуміли себе проявити і досягли успіху. І цьому, безумовно, сприяла набута ними спеціалізація – автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології, завдяки своїй системності. Бо якщо студент навчиться навчатися, то він обов’язково знайде себе на жорстокому ринку працевлаштування. Щоб бути на ньому успішним сьогодні студентам потрібно знати свою спеціальність, володіти англійською мовою і мати водійське посвідчення.

     Це підтвердив і Олександр Пуха: якщо студент не скористався часом і можливістю, яку мав в університеті, - не вивчив мову, не отримав водійське посвідчення – цей час вже згаяно. Якщо не отримали знання від викладача, потім за них потрібно буде платити великі гроші. Ринок сьогодні диктує свої жорсткі умови. І шанс отримати гарну роботу можуть дати лише знання. Тому єдиним ключем до успіху є саморозвиток.

     Формування успішної особистості – ось завдання, яке ставлять перед собою викладачі, наголосив директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський. Серед своїх рецептів успіху він виділив комунікацію та порадив не втрачати часу, починати вже зараз. Наприклад, скористатися можливостями, які надає сьогодні університет, і поїхати на виробничу практику за спеціальністю за кордон.

     Людмила Скалига зацікавила студентів своїм баченням життя. Вона попросила підняти руку тих, хто щасливий і тих, хто хоче ним бути. Адже щастя – це фактично єдина вимога до життя. І щоб його досягти потрібно повірити в себе. Мабуть неправильно було б не дослухатися до поради майстра спорту, чемпіонки України з добового і дводобового бігу, двократної чемпіонки України з бігу на 100 кілометрів. Вдумайтеся, людина бігла по дві доби, долаючи по 200 і більше кілометрів!

     Микола Булачок зауважив, що сьогодні студентство має більші можливості до самореалізації, ніж свого часу вони. Потрібно навчатися і не цуратися практики, адже тільки там можна перевірити на що здатні ваші знання, отримані в аудиторіях. Та порадив завжди лишатися собою. І таке опитування – то ще одна підказка, в якому напрямку розвиватися, куди краще спрямувати зусилля, щоб стати успішними і щасливими людьми.

Ірина Білоус
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook