Всеукраїнська науково-практична конференція «Перемога над нацизмом у другій світовій війні: суспільна пам’ять, наукові інтерпретації, освітньо-виховні технології»

29 жовтня 2015 року
Кафедра історіїї і політології

29 жовтня 2015 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція «Перемога над нацизмом у другій світовій війні: суспільна пам’ять, наукові інтерпретації, освітньо-виховні технології», ініціатором та організатором конференції стала кафедра історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету

У роботі конференції брали участь науковці і викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування України, Інституту історії України НАН України, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, Інституту історії, аграрної науки, освіти і техніки Національної сільськогосподарської бібліотеки НАН України, ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут». До роботи було залучено студентів, аспірантів Національного університету біоресурсів і природокористування України; відмічено високий науковий рівень їх доповідей. 

На пленарному і секційних засіданнях обговорили широке коло питань, пов’язаних з сучасним поглядом на події Другої світової війни, її наслідками, історичною пам’яттю українського суспільства. Тези та статті учасників опубліковані у Збірнику матеріалів конференції та фаховому збірнику наукових праць «Вісник аграрної історії». 

Учасники конференції запропонували запровадити практику оприлюднення аргументованих офіційних оцінок найбільш значущих історичних подій на сторінках періодичних і друкованих видань навчально-освітніх закладів, зокрема на сторінках газети Національного університету біоресурсів і природокористування України «Університетський кур’єр»; проводити конференції, тематика яких пов’язана із висвітленням аспектів другої світової війни один раз на рік.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook