Практичне навчання: студенти Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової побували на факультеті технології виробництва та переробки продукції тваринництва НУБіП і Київському іподромі

5 листопада 2015 року

     29 жовтня студенти 4-го курсу технологічного відділення Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової у рамках проходження навчальної практики з конярства відвідали КП «Київський іподром» та побували на факультеті технології виробництва та переробки продукції тваринництва НУБіП.

     На останньому майбутніх фахівців зустріли привітно. Під час екскурсії професор Борис Гопка ознайомив їх з історією створення кафедри, колекцією порід та різноманітністю мастей, годівлею, умовами догляду та утримання, використанням спортивних коней. Як практик Борис Максимович розповів правила догляду за ротовою порожниною коней, спинився на особливостях визначення віку за зубами тварини, на що потрібно звертати увагу при купівлі коня, на прикладах проаналізував наслідки шкідливих звичок коней та правила техніки безпеки при роботі з ними. Студентів дуже зацікавила розповідь про життя коня Дарлінга, який був переможцем і призером чемпіонатів України з конкуру, абсолютним чемпіоном Прибалтики, призером етапів кубку світу. А зараз в його проводиться однойменний турнір. Незабутнім залишиться спілкування з шетлендськими поні, плем-репродуктор яких знаходиться на базі навчальної стайні.

     

     На базі лабораторії викладач коледжу А. Тарадайко провела практичне заняття з набуття практичних умінь і навичок чищення коней, догляду за копитами, правильного сідлання. Бажаючі мали змогу сісти на коня і під керівництвом керівника практики проїхатись верхи.
     А на прощання Борис Максимович вручив студентам пам’ятні буклети, подарував бібліотеці коледжу авторські підручники «Нетрадиційне конярство» та «Практикум з конярства» і запросив продовжити навчання за фахом вже в стінах університету.

     На Київському іподромі студенти знайомились з умовами утримання коней, особливістю тренінгу рисаків, призначенням різних бігових доріжок та основним інвентарем. Лікар-гіпіатр Л. Леонтьєва розповіла про основні ветеринарні проблеми в конярстві і продемонструвала колекцію різноманітних підків, яких тут налічується аж 60.

     Сподіваюсь, що разом з набутими уміннями і навичками студенти-випускники ще більше впевнились в своєму бажанні займатись тваринництвом, адже не закохатись в цих розумних, гордих та відданих тварин просто неможливо.

Л. Філатова,
зав. технологічним відділенням


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook