Магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК взяли участь у практичному семінарі «Підготовка виробництва до сертифікації по системі НАССР та GlobalGAP»
28 жовтня магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, майбутні фахівці м’ясопереробної галузі, а також студенти спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» разом з доцентами кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Ю.В. Сливою, Н.Б Сілоновоїю та автором цих рядків побували на міжнародній виставці рентабельного високоефективного сільського господарства «ІнтерАГРО 2015».
У рамках виставки пройшов і ряд ділових заходів, тематика яких формується у відповідності до актуальних проблем АПК з урахуванням останніх світових тенденцій розвитку галузі.
Магістри та науковці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК взяли участь у практичному семінарі «Підготовка виробництва до сертифікації по системі НАССР та GlobalGAP», де відбувалась цікава дискусія та обговорення законодавства у галузі сільського господарства та харчових продуктів. Магістри мали змогу ставити питання щодо розвитку каналів збуту сільськогосподарської продукції, досвіду сертифікації за системами НАССР та GlobalGAP об’єднань малих та середніх сільськогосподарських товаровиробників. А також отримали методичні вказівки з впровадження на малих і середній підприємствах принципів НАССР, та настанов з сертифікації відповідно до добровільного стандарту GlobalGAP, що стане допомогою при виконанні магістерських робіт зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація».
Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції