РОЗВИТОК ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В М'ЯСОПЕРЕРОБНІЙ ГАЛУЗІ – відкрита лекція д.т.н., професора Баль-Прилипко Л.В.

30 жовтня 2015 року
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус 12, ауд. 412

   В умовах ринкової економіки особливо важливим є випуск і забезпечення населення безпечною та якісною харчовою продукцією. Однак для гарантованого забезпечення здоров'я населення і сталого розвитку суспільства в всіх напрямках діяльності, необхідне розуміння глибинної спільності різних агро- та харчових технологій як вихідної бази для розробки системи науково-інноваційних пріоритетів, насамперед пов'язаних із гарантією безпечності та якості продуктів харчування.

 

 
Саме цій актуальним тематиці була присвячена відкрита лекція д.т.н., професора кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів 29.10.2015 року Баль-Прилипко Л.В.
Презентація лекції
(для завантаження натиснути на посилання)
 

Основні актуальні питання , які були представлені на розгляд :
 
·Актуальні тенденції вітчизняної м’ясопереробної промисловості
·Інноваційні технології, як пріоритет розвитку харчової промисловості України. Основні приорітети розробки інноваційної концепції якісних та безпечних харчових продуктів
· Сутність концепції та виробництво функціональних м’ясних продуктів .
· Скринінг інформації використання способів та речовин , що мають консервуючи властивості: біологічні способи консервування, прийоми нанотехнологіїй, використання активованих водних систем.
·Концептуальні принципи інноваційних техно­логій якісних та безпечних м’ясних виробів.

     На відкриту лекцію, яка згідно робочої програми навчальної дисципліни «Актуальні проблеми галузі» для магістрів спеціальності 8.05170104 «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», завітали студенти 3-го, 4-го курсів денної та заочної форм навчання, аспіранти, НПП факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, НПП кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології ветеринарного факультету, представники навчального відділу – Тракай В.Г., представники ради роботодавців факультету: директори і технологи компаній: «Технологія Трейд, «Альма-Века», «М'ясо-Буковелю», «Рапс», «Максис-плюс», завідувач кафедрою харчових технологій Київського кооперативного інституту бізнесу і права, проф.Ромаданова В.О. та ін.

Матеріали (лекції, презентації, підручник, монографія, посібники, додатки, тощо навчальної дисципліни «Актуальні проблеми галузі») щодо вивчення даної дисципліни знаходяться у відкритому доступі для користувачів і розміщені на електронному ресурсі НУБІП України та у бібліотеці.

 

Лекція проф. Баль-Прилипко Л.В. була проведена на високому науково-методичному рівні, в діалоговому стилі, з використанням наочних, технічних та відео засобів, з науковою систематичністю та логічною послідовністю викладення матеріалу.

Необхідно відмітити емоційний рівень викладення лекційного матеріалу та контакт з аудиторією, уміння лектора зацікавити та активізувати роботу студентів, що вказує на високі професійність, науковий рівень володіння матеріалом дисципліни, як зазвичай це притаманно для усіх лекцій Лариси Вацлавівни Баль-Прилипко.

В цілому, необхідно зазначити, що з таких лекційних занять та лекторів необхідно брати приклад як аспірантам, молодим вченим так і науковцям із досвідом викладацької діяльності.
 
 
 
В.о.зав.каф.технології мясних, рибних
та морепродуктів к.т.н., доц.Савченко О.А.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook