День відкритих дверей кафедри військової підготовки

13 жовтня 2015 року

     Ми – українці! З раннього дитинства батьки закладали у наші серця частинки любові до нашої Батьківщини, до неньки України. Зараз ці зерна патріотизму проростають в наших душах синьо-жовтими барвами і пробуджують в нас, молодого покоління, такі риси, як відданість нашій державі та готовність до самопожертви заради її вільного життя.
     Приємно, що прийшовши на навчання в Національний університет біоресурсів і природокористування, ми маємо змогу продовжувати виховувати національну самосвідомість в його стінах.

     Підтвердженням цього є щорічний День відкритих дверей  кафедри військової підготовки, з якою має дружні стосунки факультет аграрного менеджменту. Тож, 7 жовтня 2015 року студенти 1-го та 2-го курсу нашого факультету відвідали виставку військової техніки. Там були представлені різні види техніки такі як ПТУР, ПМ, АГС-17, СВД, АК-74, ПКМ, ПТК, РПГ, КПВТ. Головним гідом у країну зброї та важкої техніки був полковник Присташ Валерій Олексійович, який допоміг нам відчути всю атмосферу справжнього полігону. Ми отримали цікаві та незабутні враження, адже не просто подивились виставку, наче у нудному музеї, а мали змогу випробувати військові агрегати, подивитись через приціл справжньої зброї і відчути себе командиром БТР, БМП та танка. Однак, найбільше вразило студентів можливість постріляти в тирі з малокаліберної гвинтівки ТОЗ-12. Приймали участь не тільки хлопці, а й дівчата, які не поступалися у своїх вміннях сильній половині та вправно вибивали десятки.

     Декан ФАМ Остапчук Анатолій Дмитрович також долучився до цього процесу і власним прикладом надихнув інших учасників до освоєння азів військового мистецтва та Ірина Горго, яка була активним організатором екскурсії, продемонструвала вправність у стрільбі, показавши високі результати.

     На чолі з полковником Присташем В.О. нам вміло допомагали курсанти Золотуха Тарас та Кучинський Валерій, які провели професійний інструктаж по підготовці зброї до бойової готовності.
     Отож, за активної підтримки деканату ФАМ, педагогічної майстерності, гостинності офіцерів та курсантів військової кафедри, студенти мали нагоду відвідати цікаву та пізнавальну виставку, яка надовго запам’ятається кожному відвідувачу.
    

     По завершенню цікавої екскурсії студентам 2-3 курсів було запропоновано стати курсантами  кафедри військової підготовки.
     Щиро дякуємо деканат та співробітників військової кафедри за екскурсію та виставку!

Студенти факультету аграрного менеджменту 1 курсу 4 групи:

Штандер Ірина, Сухобок Тетяна, Сухобок Наталія, Миргородська Дарина.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook