Дарина Соловей: «Нутриціологія здорового харчування – мій беззаперечний фаворит»
Нутриціологія сьогодні, як-то кажуть, на слуху. Кількість бажаючих займатися нею зростає ледь не в геометричній прогресії. А бюджетних місць у вступній кампанії 2025 на спеціальність «Громадське здоров’я» по Україні — всього 26. І тим приємніше, що фактично кожен четвертий з тих, хто розпочне опановуватиме її цьогоріч — майже 27 відсотків, тобто кожен четвертий, — навчатиметься в НУБіП України. І одна з них — випускниця з Рівненщини Дарина СОЛОВЕЙ, яка стала першокурсницею факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Їй слово.
Все-таки інтернет та соцмережі — велика річ. Саме завдяки їм я дізналася багато чого нового про їжу, яку ми споживаємо, i зрозуміла, що це те, чому б я хотіла присвятити своє майбутнє. Це і спонукало стати студенткою Національного університету біоресурсів i природокористування за спеціальністю «Громадське здоров’я» (освітня програма «Нутриціологія здорового харчування»). Обрала університет (думаю, що вже цілком обґрунтовано можу назвати його своїм!), тому що вірю: саме тут зможу розкрити свій потенціал.
Це не випадковість, а результат роздумів та щирого бажання реалізуватись у важливій i красивій справі — харчових технологіях. Вибір університету є абсолютно усвідомленим: НУБіП має репутацію сучасного, прогресивного закладу. Особливо ціную його корпоративну культуру — орієнтацію на служіння людині, розвиток особистості, відповідальність i відкритість. Ці цінності повністю збігаються і з моїми власними переконаннями.
Мені завжди подобалося готувати, випробовувати нові рецепти та створювати нові смачні і збалансовані страви. Звісно, було нелегко одразу розібратися у всіх мікроелементах, які надходять до людини з їжею, та в тому, скільки ïx потрібно для повноцінного харчування. Проте я змогла — і чи не вперше відчула, що можна досягти будь-якої мети, коли йти до неї впевнено.
А мета в мене є: я завжди мріяла відкрити ресторан здорового харчування у своєму рідному місті Вараш. І, можливо, завдяки НУБіП ця мрія здійсниться.
Нутриціологія здорового харчування — мій беззаперечний фаворит, i саме тому хочу дізнатися про це якомога більше та зробити основою свого професійного майбутнього. Ця спеціальність — це шлях до глибшого розуміння своїх потреб та потреб інших людей.
Розмовляла Олена ШУЛЬГА