НУБіП: траєкторія успіху Анастасії Вовк у готельно-ресторанній справі – від бакалавра до магістра
НУБіП: траєкторія успіху Анастасії Вовк у готельно-ресторанній справі – від бакалавра до магістра
19 липня 2025 року
Університетська освіта – це значно більше, ніж просто отримання диплома. Це ключовий етап у становленні особистості та визначенні професійного шляху. Багато студентів, які свого часу обрали НУБіП України для здобуття ступеня бакалавра в цій галузі, тепер розглядають можливість продовжити навчання саме тут, на магістерських програмах.
Що ж стоїть за таким рішенням? Які можливості надав бакалаврат у сфері гостинності, і що очікують від магістерського рівня навчання? Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Ірина КУДІНОВА поспілкувалася з випускницею бакалаврської програми «Готельно-ресторанна справа» Анастасією ВОВК, яка поділилася власним досвідом навчання, розповідала про переваги здобуття освіти в НУБіП України та пояснила, чому вирішила повернутися до alma mater, щоб продовжити навчання за магістерською програмою, поглибити свої знання й удосконалити практичні навички в галузі готельно-ресторанної справи.
Анастасія, які знання та досвід Ви здобули під час навчання на бакалавраті в НУБіП України?
Навчання на бакалавраті в НУБіП України завдяки насиченим сучасним матеріалом дисциплін, доповнених практичними порадами висококваліфікованих викладачів, сформувало в моїй уяві професійний погляд на шлях самореалізації в сфері готельно-ресторанної справи. Участь у науково-практичних конференціях та студентських наукових гуртках сприяла розвитку навичок дослідницької роботи, а також розширила знання про актуальні тенденції в індустрії гостинності. Проходження виробничої практики допомогло навчитися приймати відповідальні рішення в реальних умовах.
Що мотивує Вас вступати до магістратури?
До вступу в магістратуру мотивує особисте прагнення стати висококваліфікованим спеціалістом у сфері готельно-ресторанної справи. Прагнення до безперервного розвитку є пріоритетом в моєму житті. Магістратура для мене є інвестицією в майбутнє і логічним продовженням розширення компетенцій. Очікую, що продовження навчання допоможе мені досягти вищого рівня професійної реалізації та відкриє нові перспективи для кар’єрного зростання.
Які переваги Ви бачите у продовженні здобуття освіти в магістратурі НУБіП України?
НУБіП України надає якісну освіту, підтримує ініціативність здобувачів вищої освіти і пропонує актуальні знання відповідно до вимог ринку. Для мене важливо продовжувати навчання в університеті, де я вже маю досвід і розуміння організації навчального процесу та маю довіру до викладачів. Важливою перевагою у продовженні здобуття освіти в магістратурі НУБіП України є можливість вибору і долучення до активної діяльності в сфері готельно-ресторанної справи, а також розширення професійних контактів завдяки розширеній співпраці університету з партнерами, що є для мене, як для фахівця, потенційними роботодавцями.
Анастасіє, щиро дякуємо Вам за теплі слова, щирість та натхнення! Бажаємо успіху на вступних випробуваннях, легкого адаптаційного періоду та нових звершень під час навчання в магістратурі. Нехай кожен крок у професійному зростанні буде впевненим і результативним!
Ірина КУДІНОВА,
доцентка кафедри готельно-ресторанної
справи та туризму