Майбутні соціальні педагоги – учасники міського фестивалю «Юнь Києва»

1 жовтня 2015 року

На запрошення Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді студенти гуманітарно-педагогічного факультету разом із наставниками академічних груп кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті 26 вересня відвідали традиційний фестиваль різноманітних можливостей, нових знайомств, гарного настрою, дитячих талантів та цікавого і головне корисного дозвілля – «Юнь Києва».

Без перебільшення грандіозне дійство проходило в Маріїнському парку. Вся територія була поділена на символічні квартали – «Соціальних послуг», «Корисного дозвілля», «Екстриму», «Призів та подарунків» та ін., кожен з яких не оминули наші студенти. Майбутні соціальні педагоги мали змогу не лише ознайомитися з діяльністю громадських організацій та соціальних служб м. Києва, але й відпрацювати власні навички в тренінгах та розвинути творчі здібності в різноманітних майстер-класах. Під час одного з них, що символічно проходив напередодні Дня усиновлення, ознайомилися із новими соціальними програмами роботи з дітьми-сиротами, профілактикою ВІЛ/СНІДу, відповідального батьківства.

     

Потім у «Кварталі соціальних послуг» студенти зацікавлено вивчали діяльність різноманітних соціальних служб та громадських організацій. Успішно були відпрацьовані навички з надання першої медичної допомоги. Четвертокурсник Родіон Вегера продемонстрував вміння робити непрямий масаж серця та штучне дихання. А магістри Тетяна Мацьоха та Олександр Дурицький ще й допомагали організовувати дозвілля для дітлахів.

Гарні знання і кмітливість соціальні педагоги продемонстрували у вікторині з історії України. А ще – власноруч створювали родинне дерево,із задоволенням тренувалися на танцювальному майстер-класі. Найбільше вражень отримали від гри на африканських барабанах. За свої вміння отримали чимало призів: солодощі, журнали та канцелярські дрібнички.

А на завершення відпочили під звуки високоякісного джазу, який виконували творчі українські колективи в рамках Волошин-джазфесту.

Оксана Лапа,
старший викладач кафедри соціальної 
педагогіки та інформаційних технологій в освіті

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook