Студенти та викладачі ННІ неперервної освіти і туризму на Інтерактивному освітньому хабі HoReCa в Словаччині

16 червня 2025 року
Здобувачі вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Марія КОСТЮК та Аліна МАЛИШКО разом із заступником директора ННІ неперервної освіти і туризму Терезою МИКИЦЕЙ, завідувачкою кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Світланою МЕЛЬНИЧЕНКО, завідувачкою лабораторії «Технологія продукції ресторанного господарства» Світланою ОЛЮНІНОЮ з 11 по 16 червня 2025 р. брали участь в Інтерактивному освітньому хабі HoReCa (Словацька Республіка).
 
Студенти та викладачі відвідали даний захід на запрошення Академії професійної освіти «Меркур», Калужа та в рамках угоди про міжнародну співпрацю та академічну мобільність студентів укладену з НУБіП України.
 
Метою заходу став обмін досвідом у сфері HoReCa, впровадження сучасних технологій у ресторанній та готельній справі, а також інтеграція міжнародних освітніх стандартів у практичну підготовку студентів. У межах освітнього хабу пройшли майстер-класи від провідних міжнародних експертів; практичні заняття з сучасного ресторанного менеджменту; дискусійні панелі щодо світових тенденцій у HoReCa та особливостей проходження практичної підготовки українських студентів у курортних готелях Словаччини; обговорено подальші перспективи участі здобувачів вищої освіти університету спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у конкурсах та фестивалях, які пройдуть в осінній період.
 
У межах Інтерактивного освітнього хабу HoReCa було реалізовано спільний проєкт LAVANDULA FEST 2025. Марія КОСТЮК та Аліна МАЛИШКО під керівництвом завідувачки лабораторії Світлани ОЛЮНІНОЇ брали участь у нетворкінгу з технології приготування м’яса на відкритому вогні та десертів з використанням полум’я та з додаванням лаванди. Учасники повинні були виконати два завдання: приготувати страву з м’яса на відкритому вогні, до неї гарнір з овочів та соус, із використанням лаванди в будь-якому вигляді (в маринаді, соусі, сиропі чи олії або в декоруванні при подачі); приготувати солодку страву чи десерт із використанням лаванди.
 
Наші студенти підійшли до виконання завдання креативно та запропонували дві страви: «Полум’я Провансу» — свиняча лопатка з овочами нуазет та лавандовим соусом; «Прованс: із жаром та ніжністю» — лавандовий мус з чорницею, банан гриль та сирний крем. Вищезазначені страви відрізнялися від класичних, приготовлених іншими командами — учасниками фести, технологією приготування, подачею, смаковими якостями та повністю відповідали поставленим завданням.
 
Приготовлені страви, з першого погляду та дегустації, завоювали симпатію учасників фестивалю, професіоналів у сфері HoReCa, директора Академії професійного навчання «Меркур» Яна БРЕЦКО та особливу відзнаку губернатора Кошицького краю Ратислава ТРНКА
Це був перший досвід участі наших студентів у міжнародному заході та маємо надію не останній. Це тільки початок. Ми пишаємося роботою наших студенток Марії та Аліни.
 
Делегація від університету висловлює щирі слова вдячності директору Академії професійного навчання «Меркур» Яну БРЕЦКО, координаторці від України Аллі ДОМИЩЕ-МЕДЯНИК за можливість взяти участь у заході, який сприяв розвитку міжнародних освітніх відносин, а студентам отримати цінний професійний досвід! Ми цінуємо співпрацю між нашими закладами та сподіваємося на її розвиток у майбутньому.
 
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувачка кафедри

готельно-ресторанної справи та туризму 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook