Науково-практична конференція «Харчування. Здоров’я. Довголіття» до 127-річчя НУБіП України об’єднала понад 1500 учасників
Науково-практична конференція «Харчування. Здоров’я. Довголіття» до 127-річчя НУБіП України об’єднала понад 1500 учасників
29 травня 2025 року
29–30 травня 2025 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України проходить традиційна щорічна науково-практична конференція «Харчування. Здоров’я. Довголіття», присвячена 127-й річниці заснування університету.

Захід став результатом багаторічної плідної співпраці між НУБіП України та Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація дієтологів України», і вже давно перетворився на щорічну платформу для обговорення найактуальніших питань у сфері здорового харчування, нутриціології та громадського здоров’я.
Урочисте відкриття конференції відбулося за участі ректора НУБіП України Вадима Анатолійовича ТКАЧУКА, декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариси Вацлавівни БАЛЬ-ПРИЛИПКО, а також завідувача кафедри громадського здоров’я та нутриціології Олега Віталійовича ШВЕЦЯ.
У своєму вітальному слові ректор Вадим ТКАЧУК наголосив на ключовій ролі збалансованого харчування як фундаменту здоров’я та довголіття. Він підкреслив, що саме наукові заходи такого рівня формують культуру харчування, сприяють обміну знаннями між фахівцями та впровадженню новітніх наукових здобутків у практику охорони здоров’я.


Цьогоріч конференція проходить у змішаному форматі: очно — в конференц холі Депо, та онлайн — з можливістю долучення для колег із інших регіонів України та світу. До заходу вже приєдналися понад 1500 учасників, серед яких — викладачі, науковці, лікарі, дієтологи, студенти та молоді дослідники.
Конференція продовжить свою роботу 30 травня, а її матеріали та відеозаписи будуть доступні для всіх зареєстрованих учасників.


Безсумнівно, подібні заходи стають не лише майданчиком для обміну знаннями, а й джерелом натхнення для майбутніх проєктів у сфері здорового харчування та зміцнення громадського здоров’я.
Лариса БАЛЬ-ПРИЛИПКО,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК