Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на шляху до професійного становлення
Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на шляху до професійного становлення
27 травня 2025 року
Вибір майбутньої професії — одне з найважливіших рішень у житті кожної людини. Воно має відповідати внутрішнім потребам, інтересам і цінностям, щоб принести не лише матеріальне, а й моральне задоволення. Саме таку можливість — краще пізнати себе та відкрити нові горизонти — надала участь у «Фестивалі кар’єри» на ВДНГ, який відвідали здобувачі освіти 3 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.


Цей масштабний захід, що проходив на території Експоцентру України, був присвячений кар’єрному розвитку, пошуку нових професійних можливостей і самореалізації. У фестивалі взяли участь сотні успішних компаній, рекрутингових платформ, освітніх проєктів та профільних організацій. Студенти мали змогу отримати очні консультації з питань працевлаштування та перекваліфікації, відвідати інтерактивні презентації, воркшопи, лекції та активності від провідних роботодавців країни.




Поєднуючи теоретичні знання з практикою, студенти з цікавістю ознайомлювалися з діяльністю компаній, спілкувалися з їх представниками, дізнавалися про реалії професій із перших вуст. Особливу зацікавленість викликали підприємства харчової промисловості — одного з ключових секторів національної економіки. Майбутні фахівці змогли ближче познайомитися з роботодавцями, серед яких: МХП, Епіцентр (Food Market), Сільпо, NOVUS, Фора, Еко-Маркет, АТБ, Вина Світу, М’ясник та інші.
Представники компаній ділилися цінною інформацією не лише про переваги роботи в галузі, а й про виклики, з якими стикаються працівники. Такий відвертий діалог дозволив студентам краще оцінити свої сили та сформувати реалістичне уявлення про майбутній професійний шлях.

Приємним бонусом стали пам’ятні подарунки з логотипами компаній, які учасники фестивалю отримували за активність у вікторинах та конкурсах. Проте найбільшою цінністю стала атмосфера натхнення, спілкування та єднання. Подібні події не лише розширюють горизонти, а й згуртовують студентський колектив, зміцнюють дружні стосунки, дарують яскраві емоції та незабутні спогади про студентське життя.
Інна СТЕЦЮК,
асистент кафедри
асистент кафедри
технології м'ясних, рибних та морепродуктів