Наукові здобутки презентували магістри-дослідники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
23 травня 2025 року, відповідно до розпорядження проректора з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олени Глазунової, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулася постерна презентація магістерських кваліфікаційних робіт магістрів-дослідників спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-наукової програми «Нутріціологія». Для оцінки якості проведення постерної презентації була створена комісія у складі: Лариса Баль-Прилипко, декан факультету; Наталія Голембовська, в.о. завідувача кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів; Наталія Слободянюк, Юлія Крижова, Олександр Савченко, Оксана Пилипчук – доценти цієї ж кафедри.
В умовах воєнного стану магістри, під організаційно-методичним керівництвом науково-педагогічних працівників, вправно поєднували виготовлення інноваційних продуктів в умовах сучасних лабораторій кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів та проведення експериментальних досліджень, адже магістерська робота – це самостійна індивідуальна кваліфікаційна робота з елементами дослідництва та інновацій, яка є підсумком теоретичної та практичної підготовки магістрів де одним з головних завдань - проведення експериментальних досліджень.
Доповіді студентів супроводжувалися показовими постерами, які відображали основні результати виконаної роботи.
Студенти мали змогу продемонструвати знання, уміння та навички, здобуті під час навчання та проходження практики на магістерських програмах.
Хочеться відзначити, що здобувачі ОС «Магістр» вміло давали стислі та змістовні відповіді, фахово вели дискусію та якісно підготували практичну складову у представлених постерах.
Заступник декана Наталія Слободянюк привітала всіх учасників із 127 річчям НУБіП України та відмітила, що представлені магістерські роботи були виконані на актуальні та перспективні теми, найбільш цікавими були:
1. Можливості оптимізації харчової поведінки та саплементації при інсулінорезистентності і цукровому діабеті 2 типу (Олена Тарануха).
2. Розроблення технології м’ясних чіпсів з використанням пробіотичних культур (Ірина Барабаш).
3. Розробка плодово-ягідних напоїв з додаванням різних сортів меду (Альона Гребенюк).
4. Розробка технології кисломолочного десертного продукту з підвищеною харчовою цінністю (Назар Непростий).
5. Розробка рецептурної композиції молочного щербету для веганів (Марк Єрьоменко).
6. Удосконалення технології овочевих січених напівфабрикатів з підвищеною харчовою цінністю (Марина Ходаківська).
7. Обгрунтування доцільності використання водорозчинних харчових волокон для зниження калорійності борошняних виробів (Вероніка Панченко).
Магістри у своїх доповідях, за допомогою постерів, продемонстрували високий рівень знань та практичну підготовку, висвітлили актуальні питання результатів проведених власних практичних досліджень.
ДЯКУЄМО ВСІМ УЧАСНИКАМ ЗА ЦІКАВІ ДОПОВІДІ!
ДО ЗУСТРІЧІ НА ЗАХИСТАХ МАГІСТЕРСЬКИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ!
БАЖАЄМО ВСІМ УСПІХІВ ТА ЗДОРОВ’Я!
Наталія Голембовська,
в.о. завідувача кафедри
технології мꞌясних, рибних та морепродуктів