Напій тепла та здоров`я

22 травня 2025 року

 

1Чи всі із Вас, шановні друзі, знаєте, що 21 травня - Всесвітній день чаю? А ми ж його вживаємо щодня, це ж наш другий хліб. Як не попив чаю, весь день нібито голодний.

Саме в цей день у студентський гуртожиток завітала Уляна ГЛАДКА – представниця господарства з виготовлення трав’яних чаїв та спецій «Приправи з Потутор» (керівник Крістіна ЛІБЕРГЕР), що тісно співпрацює  з українсько-швейцарською фермою ТОВ «Жива Земля Потутори» (керівник Іван БОЙКО).

3

Пані Уляна провела цікаву, пізнавальну бесіду про користь чаю в загальному, а особливо підкреслила цілющі властивості чаїв, виготовлених з трав, що вирощені на екологічно чистих землях, застосовуючи правила й методи органічного і біодинамічного землеробства.

2

Гостя детально розказала присутнім про технологію вирощування та заготівлі сировини для чаїв. Навесні й восени ґрунт на грядках обробляється кіньми. Всі інші операції з догляду здійснюється вручну: розпушування, сівба, посадка, перекопування, а також збір урожаю. Дбайливо висушені на повітрі трави переробляються, перемішуються й упаковуються вручну. Немає сумніву, що у травах зберігаються їхні властивості. Цікаво, щоб зберегти ці властивості в травах, при їх заготівлі не використовують електричний струм та електричні пристрої, а ґрунт на грядках обробляється кіньми.

4

Пані Уляна завітала в гості не з порожніми руками, принесла з собою велику колекцію чаїв та приправ. Присутні на зустрічі з великим задоволенням придбали для себе, для своїх друзів та рідних запашні набори.

56

 А потім всі разом не тільки говорили про чай, а й смачно пили його. Разом, дружною сім’єю, як вдома.

7

Про користь вживання різноманітних сортів чаю написано не мало наукових праць. І «День чаю» є чудовою можливістю приєднатися до численних привітань на адресу всіх тих людей, хто весь цей час працюють над тим, щоб у нас на столі був цей чудовий напій.

Любов ГУРКО,
вихователь гуртожитку.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook