Практична підготовка студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на виробництві компанії «Асканія-Пак»

14 травня 2025 року

Виїзне заняття відбулось 8-го травня на виробничих потужностях компанії «Асканія-Пак» для студентів 3 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Компанія займається виробництвом продуктів харчування в порційній упаковці (сухі і пастоподібні) для особливих клієнтів (SQMS McDonald's, Jacobs, KFC; співпрацює з роздрібними мережами міжнародними та українськими в сегменті HoReCa.

Метою виїзного заняття сформовано ознайомлення з сучасними гігієнічними практиками власного виробництва порційних продуктів харчування, технологіями контролю якості, передовими технологіями переробки меду; діяльністю сучасної власної лабораторії, що підтверджується сертифікацією підприємства за стандартом системи менеджменту харчової безпеки FSCC 22000.

Студентів ознайомили з потужною командою технологів, котрій доступний широкий спектр інгредієнтів від провідних виробників для виготовлення широкого асортименту базових соусів (майонезних, томатних, соєвих). У виробничих цехах встановлено новітнє устаткування для гомогенних, гетерогенних, а також рідких соусів класичних та ексклюзивних рецептів, які мають якісних та яскравий смак (манго&чилі, солодкий чилі, французький&гірчицею, тар-тар, карі тощо). Здобувачі освіти дізналися про гігієнічні вимоги та правила виготовлення мед-кремів з використанням сублімованних фруктів і ягід.

Технологи «Асканія-Пак» розкрили особливості виготовлення різних видів фасування продукції, зокрема: діпів, стаканів, стіків, саше, джойпаків, ПЕТ-пляшок та пластикових відер. Ця упаковка є практичним гігієнічним рішенням, яка відповідає всім санітарним вимогам та зручна для застосування в готелях, офісних кава-брейках, шкільних ланч-боксах, АЗС, кафе та ресторанах.

Найвищі стандарти якості на підприємстві забезпечує власна лабораторія. Керівниця відділу Надія Єфременкова проінформувала студентів про всі етапи вхідного і вихідного контролю кожної партії сировини та готової продукції, а також про ретельний контроль на етапах приготування.

День виявився прохолодним, проте студентів зігрів гарячий чай, який вони обрали собі до смаку, цим самим відчули тепло та гостинність працівників компанії. Приємно здивував широкий асортимент смачного та корисного напою, який зігріває і тонізує.

Висловлюємо щиру подяку за наданні знання директору з персоналу Рогулі Лілії, заступнику директора з операційних питань підприємства Буневичу Павлу, начальнику лабораторії з контролю виробництва Єфременковій Надії та Lean-менеджеру Малюченку Олександру та  адміністрації факультету, викладачам кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Стецюк Інні та Очколяс Олені за можливість отримати професійні компетенції та гігієнічні практики, які в майбутньому сприятимуть нашій успішній діяльності.

Литвин Єва,

 студентка 3-го курсу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook