Навчальна практика з дисципліни «Гігієна харчових продуктів» в умовах Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи

2 травня 2025 року
ФВМ НУБіП України

   1 травня 2025 року згідно затвердженого графіку студенти спеціальності 211 Ветеринарна медицина 4 курсу 6, 10 та 11 груп у рамках проходження навчальної практики з дисципліни «Гігієна харчових продуктів», а також студенти 6 курсу відвідали Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ), який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Донецька, 30.

   Навчальну практику провів завідувач науково-дослідним паразитологічним відділом, старший науковий співробітник, кандидат ветеринарних наук Олег Петрович Литвиненко. Він ознайомив студентів із структурою інституту, розповів про системи вентиляції та знезараження повітря.

   Нині ДНДІЛДВСЕ містить такі науково-дослідні відділи: бактеріологічний; відділ біохімічних та молекулярних досліджень харчових продуктів, кормів та води; відділ імунологічних досліджень; молекулярно-генетичних досліджень; відділ організації наукової та міжнародної роботи; вірусологічний, епізоотологічний, паразитологічний, патоморфологічний, радіологічний та хіміко-токсикологічний відділи.

   Випробувальні лабораторні послуги ДНДІЛДВСЕ здійснює відповідно до вимог системи якості ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019.

   Олег Петрович також прочитав для студентів цікаві лекції на теми «Епізоотичний стан, діагностика та профілактика трихінельозу на території України», та «Анізакідоз: захворювання небезпечне для людей».

   Також пізнавальну і цікаву лекцію щодо ознайомлення з інформацією про міжнародні організації та роботу з сайтом європейського законодавства розповіла для студентів Юлія Валеріївна Глухонець, завідувач навчально-методичного відділу Навчального центру ДНДІЛДВСЕ.

Висловлюємо подяку адміністрації ДНДІЛДВСЕ та завідувачу науково-дослідним паразитологічним відділом Олегу Литвиненку за надану можливість пройти навчальну практику для студентів та закріпити вивчений ними під час лекційного курсу матеріал дисципліни.
Бажаємо організаторам практики міцного здоров’я, процвітання, миру!

Слава Україні! Героям слава!

Студенти 4 курсу 6, 10, 11 груп, студенти 6 курсу та
колектив кафедри гігієни тварин і харчових продуктів ім. проф. А.К. Скороходька

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook