Студенти 4 курсу проходять практику з «Гігієни харчових продуктів»
28 квітня студенти 4 курсу спеціальності 211 Ветеринарна медицина розпочали навчальну практику з дисципліни «Гігієна харчових продуктів».
Згідно затвердженого графіку студенти 11 групи ознайомилися з роботою Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБіП України. Вони вивчили структуру лабораторії, правила відбору проб для досліджень, правила роботи науково-організаційного сектору приймання замовлень.
Також побували студенти у науково-дослідних відділах моніторингу якості та безпеки продукції АПК. Ознайомилися із приладами для визначення білку, жиру, вологи та принципом розрахунку енергетичної цінності продуктів і кормів. Студенти вивчили метод визначення жиру за методом Соксклета.
Ознайомилися із принципом роботи газового хроматографа при визначенні жирнокислотного складу, рідинного хроматографа – на прикладі аналізування поліароматичних вуглеводнів. Також студенти ознайомилися із напрямками аналітичних досліджень: визначення елементного складу, залишків пестицидів, мікотоксинів у кормах, сільськогосподарській сировині та харчових продуктах.
Також студенти 6 групи повного терміну навчання та 10 групи скороченого терміну навчання 28.04.25 пройшли навчальну практику в умовах митного поста «Столичний» (Новопирогівська, 58).
Митний пост « Столичний » відноситься до Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні.
Головний спеціаліст відділу прикордонного інспекційного контролю Квасюк Володимир Іванович ознайомив студентів з основними завданнями пункту держветконтролю за вантажами підконтрольними державній службі ветеринарної медицини під час експортних та імпортних операцій, порядком перевірки супровідних документів, електронними системами «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» та «Ветконтроль» (автоматизована система контролю вантажів та електронного документообігу).
Студенти задавали чимало питань, пов’язаних з професійною діяльністю та отримали на них вичерпні відповіді.
Ми побажали успіхів нашим колегам і професійного зростання та пишаємося тим, що наші випускники обіймають важливі державні посади, адже одним із них є Володимир Іванович.
Керівники практики,
доценти кафедри гігієни тварин і харчових
продуктів ім. проф. А.К. Скороходька
Тетяна ТАРАН, Світлана МІДИК