Вероніка Панченко, магістрантка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК здобула ІІ місце на міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science-2025»

21 квітня 2025 року
На базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network  (об’єднання 110 закладів вищої освіти 12 країн Чорноморського регіону) та ISEKI-Food Association (Європейська Асоціація інтеграції харчових наук та інженерних знань у харчовій галузі) відбувся Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2025».

До складу журі конкурсу 2025 року увійшли 142 спеціалісти-науковці, з них 85 з 23 зарубіжних країн: Великобританія, Німеччина, Швейцарія, Данія, США, Аргентина, Туреччина, Оман, Бенін, Китай, Латвія, Литва, Чехія, Естонія, Греція, Грузія, Казахстан, Азербайджан, Узбекистан, Польща, Болгарія, Молдова, Румунія.

На перший етап конкурсу було прийнято 353 роботи з українських та закордонних закладів, у тому числі з університетів таких країн як: Індія, Іспанія, Німеччина, Австрія, Швеція, Чехія, Алжир, Польща, Болгарія, Молдова, Казахстан.

За результатами першого етапу конкурсу напряму “Tourism, Hotel and Restaurant Business” конкурсна робота магістрантки 2 року навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК  Панченко Вероніки, на тему «Сreative strategies for cultivating healthy eating habits in children: rethinking restaurant menus and experiences», під керівництвом доцента Тетяни Бровенко, вийшла у фінал, де презентували свої дослідження конкурсанти із  закладів вищої освіти України, Молдови, Іспанії, Індії та Польщі.

 

Другий етап конкурсу розпочався з 28 березня 2025 р. Фіналісти були запрошені представити свою роботу на онлайн-конференції. За результатами презентацій та доповідей учасників, журі прийняло рішення щодо визначення переможців і розподілу місць. Конкурсна робота студентки факультету харчових технологій  та управління якістю продукції АПК  Панченко Вероніки зайняла призове  2 місце! Вітаємо!

Захист конкурсної роботи пройшов на високому рівні: магістрантка англійською мовою  презентувала ключові аспекти своєї наукової роботи, демонструючи не лише глибокі знання, а й вміння чітко та аргументовано викладати думки. Її презентація викликала жвавий інтерес  та стала однією з найяскравіших у своїй секції. Особливу увагу міжнародного журі привернули інноваційні рішення, запропоновані в рамках дослідження, що свідчить про актуальність і практичну цінність роботи. Відповідаючи на запитання членів журі, Вероніка продемонструвала впевнене володіння матеріалом, вільно оперувала термінами й навела переконливі аргументи на захист своїх висновків.

Обґрунтовані відповіді засвідчили високий рівень підготовки. Журі конкурсу висловило щиру зацікавленість темою дослідження, акцентуючи увагу на її значущості для розвитку сучасних технологій. Конкурсна робота отримала схвальні відгуки від представників різних країн, а сама Вероніка Панченко була рекомендована до участі в майбутніх наукових заходах. 

Захід пройшов у теплій та доброзичливій атмосфері, сприяючи плідній комунікації між учасниками з різних країн. Організатори забезпечили високий рівень проведення конкурсу, що стало запорукою його успішності та професійного зростання всіх учасників. Участь у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science-2025» стала вагомим внеском у академічне портфоліо магістрантки та у престиж факультету харчових технологій  та управління якістю продукції АПК.

Щиро дякуємо організаторам конкурсу «Black Sea Science-2025», команді конкурсу Одеського національного технологічного університету за можливість долучитися до міжнародного наукового середовища, обмінятися досвідом і презентувати власні досягнення на престижній платформі. Подібні заходи є надзвичайно важливими для формування професійної компетентності молодих науковців.

Щиро вітаємо талановиту Вероніку Панченко та її наукового керівника – доцента Тетяну Бровенко! Ваші здобутки – на благо відновлення нашої прекрасної України. Зичимо нових досягнень та вагомих здобутків у наукових пошуках! Безмежно дякуємо воїнам ЗСУ за можливість навчатися та навчати. 

 

Лариса БАЛЬ-ПРИЛИПКО,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook