Відкрита лекція професора В.І. Костенка з дисципліни "Технологія виробництва молока та яловичини"

15 квітня 2025, 14:40
НУБіП України

15 квітня 2025 року, відповідно до плану проведення занять на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, відбулася відкрита лекція професора кафедри технологій виробництва молока та м’яса Василя Івановича Костенка з дисципліни «Технологія виробництва молока та яловичини» для студентів 4 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробка продукції тваринництва». Тема відкритої лекції: «Організація живлення корів» була продовженням теоретичного курсу з дисципліни в межах затвердженої робочої програми.

На лекції були розглянуті питання щодо годівлі корів впродовж виробничого циклу, зокрема з урахуванням фази лактації та періоду сухостою. Особливу увагу було акцентовано на принципах визначення потреби корів в енергії та елементах живлення, підбору компонентів раціонів, підготовці їх до згодовування та режимам роздавання, зв’язку між живленням та такими факторами як продуктивність, вік, розміри, кондиції і фізіологічний стан корів. Також були висвітлені питання типу годівлі, структури раціонів, сезонних змін в організації годівлі та прийомам формування оптимального середовища для рубцевої мікрофлори.

Впродовж лекції професор Василь Іванович Костенко зі студентами обговорив ряд проблемних питань в організації живлення корів, найбільш важливими з яких були моніторинг годівлі шляхом аналізу структури кормосуміші та оцінюванню фізіологічних процесів травлення за такими показниками, як ремигання та структура калових мас.

На відкритій лекції були присутні науково-педагогічні працівники факультету тваринництва та водних біоресурсів і, зокрема кафедри технологій виробництва молока та м’яса, які високо оцінили рівень проведення лекційного заняття та актуальність висвітлених питань для формування сучасного технолога.

Дмитро НОСЕВИЧ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook