Гастрономічний туризм: локальні продукти та традиційні рецепти
Науково-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, співробітники ННІ неперервної освіти і туризму та здобувачі ступеня вищої освіти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм і рекреація» пройшли 30 годинне стажування у провідних підприємствах готельно-ресторанного бізнесу та туристичній дестинації «Буковель» Карпатського регіону.
Стажування здійснювалося на базі готельно-ресторанних комплексів Romantik Spa Hotel, Hotel&Restaurant Premium Club 4*; Vedmezha Gora Family Resort & Spa; Buka Apart та Mauntain Residence, Salo (Холдинг Cartel); готелю «Міжгір’я»; екологічного готелю «Небокрай» за підтримки Громадської організації «Асоціація кулінарів України».
Програма стажування «Гастрономічний туризм: локальні продукти та традиційні рецепти» була спрямована на забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців туристичного та готельно-ресторанного бізнесу. Учасники програми мали можливість удосконалити раніше набуті знання, сформувати нові компетентності у межах своєї професійної діяльності та спеціальностей. Стажування сприяло формуванню та розвитку комунікаційних, управлінських, сервісних та інклюзивних компетентностей.
Відвідавши об’єкти туристично-рекреаційного комплексу Буковель учасники мали можливість ознайомитися та отримати додаткові знання з питань розвитку гастрономічного туризму як складової сільського зеленого туризму, гастрономічного потенціалу Карпатського регіону для розвитку ресторанного бізнесу, відчути смаковий магнетизм через маркетинг гастрономічного туризму, дізнатися про особливості логістичного забезпечення суб’єктів господарювання, познайомитися зі специфікою операційного менеджменту в туристичній індустрії.
На базі готельно-ресторанних комплексів науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти отримали знання щодо сервісних технологій, які застосовуються у різних типах підприємств, технології виробництва крафтових сирів та пива, проєктуванні систем вентиляції та кондиціонування в готелях і ресторанах.
Стажування здобувачів вищої освіти сприятиме підвищенню їх рейтингу при подальшому працевлаштуванню з огляду на отримані практичні знання і навички у сфері гастрономічного туризму, пізнання звичаїв, кулінарних традицій й культури Карпатського регіону.
Отримані в процесі стажування знання можуть бути визнані результатом навчання у неформальній освіті і поширюватися на здобувачів усіх рівнів вищої освіти.
Після закінчення стажування студенти та викладачі, учасники програми стажування, отримали сертифікати.
Науково-педагогічні працівники, співробітники та здобувачі вищої освіти щиро вдячні керівникам готельно-ресторанних комплексів за можливість отримати професійні знання, збагатитись практичним досвідом та отримати незабутні враження. Окрема вдячність президенту Громадської організації «Асоціація кулінарів України» Андрію МАГАЛЕЦЬКОМУ!
Дякуємо ЗСУ за можливість працювати і розвиватись!
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувачка кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму