Фахівці та роботодавці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України взяли участь у конференції «М'ясний бізнес & Соуси та приправи»

11 квітня 2025 року

   10 квітня 2025 року в Києві відбулась конференція «М'ясний бізнес & Соуси та приправи». Конференцію організовано компанією Marko Pack. Це традиційне місце для обміну досвідом між виробниками м’ясної продукції та налагодження зв’язків зі спеціалістами ритейлу, постачальниками технологій, обладнання та пакування.

   На конференції були присутні більш як 300 учасників з провідних компаній та асоціацій, серед яких випускники та роботодавці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.

   У заході взяли участь декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України Лариса Баль-Прилипко, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігор Устименко, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, директор з розвитку компанії Integra Богдана Леонова та аспірант кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Каніщев.

   У рамках програми з доповіддю “Історія та сучасність м'ясної індустрії України” виступила  декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України Лариса Баль-Прилипко.

   Лариса Баль-Прилипко свою доповідь розпочала з виразу українського поета Максима Рильського - «Хто не пам'ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього». “М’ясна індустрія України варта свого майбутнього зважаючи на стрімкий розвиток, що ґрунтується на своїх витоках” - каже Лариса Баль-Прилипко. Так, м’ясна індустрія в Україні розпочалась з початку 1920-х років для забезпечення українців стандартизованою за показниками якості та безпечності м’ясною продукцією повсякденного споживання.

                       

   Лариса Баль-Прилипко доповіла про початок розвитку науки про м’ясо; збудовані перші м’ясокомбінати різної продуктивності, які посідали перші місця серед тодішніх;  особливості початку виробництва лікарської ковбаси; вплив Другої світової війни на виробництво м’яса та продуктів з нього та післявоєнну відбудову; тодішній український асортимент м’ясних продуктів; початок підготовки фахівців для м’ясної галузі. Лариса Баль-Прилипко учасникам конференції роз’яснила про зміни споживання та виробництва м’ясних продуктів починаючи від 90-х до сьогодні та зміни, що виникли в нормативних документах та навела основні приклади сучасних трендів у виробництві м’ясних продуктів, зокрема, оздоровчого призначення.

   Із доповіддю “Особливості ринку заморожених напівфабрикатів” виступила доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, директор з розвитку компанії Integra Богдана Леонова.

   Богдана Леонова ознайомила присутніх заходу із харчовими революціями у світі, які вплинули на сучасний асортимент напівфабрикатів; необхідністю пристосування виробників заморожених напівфабрикатів зважаючи на вподобання сучасного покоління та темпу життя ХХІ сторіччя; використання інноваційних методів у розробленні заморожених напівфабрикатів; використання нетрадиційної сировини в інноваційних технологіях заморожених напівфабрикатів.

 Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігор Устименко взяв участь у панельному обговоренні «Використання інгредієнтів рослинного походження в м'ясних виробах - погляд виробника та споживача».

   Ігор Устименко доповів присутнім на конференції про наукову діяльність факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України спрямовану, зокрема, на використання нетрадиційної сировини рослинного походження в технології м’ясних продуктів. Ігор Устименко навів ряд прикладів вдалого поєднання рослинної сировини та м’ясної, розповів про особливості підготовки рослинних інгредієнтів та компонентів перед внесенням в м’ясну основу та трендові м’ясні продукти, які розробляються та удосконалюються магістрами та аспірантами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.

   Усі учасники конференції ознайомились з профорієнтаційними матеріалами  факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.

   Участь у бізнес-форумі «М'ясний бізнес & Соуси та приправи» дала змогу фахівцям факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України розглянути сучасні тенденцій світової та вітчизняної індустрії м’яса та м’ясних продуктів, сучасні технології виробництва, шляхи вирішення питань якості та безпечності, подовження термінів зберігання, вибору споживчого пакування, підтримати існуючі та налагодити нові ділові стосунки для якісного навчання та успішного працевлаштування здобувачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України. 

  Ігор Устименко,
доцент кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook