До Всесвітнього дня здоров'я на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбувся науковий хаб, присвячений темі харчування під час вагітності

9 квітня 2025 року
7 квітня – Всесвітній день здоров’я. У цьому році ВООЗ закликало обрати єдиною для всіх країн темою для промоції – здоров’я вагітних. Кафедра громадського здоров’я та нутриціології НУБіП України присвятила цій важливій темі засідання наукового хабу, де магістри і бакалаври освітніх програм «Нутриціологія» та «Нутриціологія здорового харчування», а також всі охочі мали можливість отримати науково обґрунтовану інформацію від експерта, завідувача кафедри громадського здоров’я та нутриціології, к.м.н., професора Олега Швеця.
 
 

 
Олег Віталійович зупинився на таких важливих питаннях, як потреби в нутрієнтах, енергії та фізичній активності вагітних у різні періоди вагітності; безпечність харчування майбутніх мам; застеріг від недостатньої уваги щодо набору ваги вагітними (адже половина жінок не отримують жодних професійних порад, або отримують недосконалу консультацію щодо гестаційного набору ваги). Прозвучало застереження від надмірного набору ваги впродовж вагітності та його впливу на ризик ожиріння у малюка.
 
 
 

 
Увага слухачів була акцентована на збалансованому харчуванні та зростаючій потребі вагітних в окремих поживних речовинах – вкрай необхідних для здоров’я майбутнього малюка.
 
 
Були висвітлені ключові моменти у харчуванні жінок, які годують грудьми та питання споживання ними рідини; розкрито зв'язок між споживанням певних продуктів мамою, яка годує груддю, та диспептичними симптомами у малюка.
 
 
 
Традиційно лекція Олега Віталійовича завершилась спілкуванням із студентами та відповідями на їхні запитання. Всі, хто відвідав засідання хабу отримав вичерпну найактуальнішу експертну інформацію щодо харчування під час вагітності та годування груддю. І це надважливо для студентів, які або планують, або вже відчули щастя батьківства. Адже підвалини здоров’я людини закладаються саме в цей період.

Альона Альтанова,

доцент кафедри громадського

здоров’я та нутриціології

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook