Обійми Таїланду в серці Києва – подорож студентів до Південно-Східного Сіаму

8 квітня 2025 року

 Автентична культура тайського народу, аромати прянощів, свіжої зелені, соковитих фруктів, плескіт кокосового молока, народна тайська музика, розмаїття тропічних рослин – повний спектр азійської атмосфери огортає тіло та надихає душу, наче літній морський бриз, коли нога ступає на поріг ресторану «Тайський привіт» в центрі Києва.

Студенти старших курсів бакалаврату факультету харчових технологій та якості управління продукції АПК 3 квітня 2025 року за сприяння та ініціативи завідувача кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, кандидата технічних наук, доцента Толок Галини Арсеніївни, за участі кандидата технічний наук, доцента Бровенко Тетяни Вікторівни стали гостями та поціновувачами тайської культури у закладі Михайла та Дарії Кацуріних. По Києву є ціла мережа «Привітів», серед яких китайська, японська, в’єтнамська кухні.

Керуючий ресторану «Тайський привіт» Бабич Валерій відверто поділився планами на майбутнє, адже «Привіти» планують своє розширення всією Україною!

 

Валерій Олександрович із властивою йому  харизмою і щирими емоціями провів унікальну екскурсію з акцентами на  «родзинках» закладу. Він розповів, що символом закладу є тигр, його статуя одразу зустрічає гостей біля входу, а також відповідна нашивка є обов’язковим елементом уніформи співробітників.

 Адміністрація вибаглива до персоналу ресторану, але разом з тим застосовує принципи мотивування і заохочення. Так, кожен співробітник чудово володіє англійською мовою, бездоганними знаннями про історію, концепт закладу та правила споживання кожної страви.

Кухня «Тайський привіту» відкритого типу і кожен гість може побачити, як готується його страва. На приготуванні справжньої локшини WOK відмінно спеціалізується особливий кухар – корінний китаєць, який володіє усіма секретами ідеальної локшини. Також в штаті працює дівчина тайка. Її тендітні золоті руки здатні подарувати кожному бажаючому абсолютний релакс та насолоду від тайського масажу.

 

Першим шеф-кухарем ресторану був справжній таєць, який передав українським працівникам усі тонкощі та майстерність в приготуванні, сервіруванні, подачі та споживанні тайських страв.

Загалом меню було адаптоване під український смак, аби незвична азійська кухня була більш сприятливою для наших гостей. Страви менш гострі, менш солоні та менш кислі, але головний акцент робиться на натуральності інградієнтів.  Кухарі не використовують цукор, сіль та інші добавки. Єдиними доповнювачами є спеції, прянощі, свіжі та сушені трави.

Студентів пригощали натуральним лимонадом  без цукру та сиропів, зі свіжих  манго, маракуйї  та  лемонграсу. 

 Більшість сировинних компонентів  доставляється із самого Таїланду і передає колорит азійського клімату.

Є велика тераса, яка відкривається в теплу погоду, 2 чайні кімнати, де можна сидіти в позі лотоса, зони для компаній, оздоблені матеріалами з  анімалістичним принтом леопарда. Двері, які відкривають вхід до закладу, також були привезені з Таїланду. Статуї Будди виконані руками тайським майстрів. 

 

Ресторан відомий також своєю турботою та повагою до кожного гостя. Заклад є petfriendly і має окреме меню для людей із вадами зорового апарату. Ціновий сегмент розцінюється як вище середнього, але при тому завжди багато відвідувачей завдяки чудовому сервісу та смачній кухні.

Крім того, «Тайський привіт» користується великою популярністю серед заможних киян та іноземних гостей, які полюбляють екзотичну кухню. Для кожного відвідувача, який перший раз куштує страви тайської кухні, офіціанти люб’язно розкажуть, в якій послідовності споживати кожен інгредієнт поданої страви та як це робити правильно, як справжні тайці. Також для кожного гостя є можливість ознайомитись з  історією та реквізитами закладу. 

 

 

Завдяки цьому виїзному заняттю до ресторану автентичної тайської кухні «Тайський привіт» студенти змогли відкрити для себе перспективи створення власного закладу, ознайомитися із азійською кухнею та кулінарними процесами приготування страв і напоїв на натуральній основі, доторкнутися до культурно-національного надбання тайського народу, заглибитися в атмосферу сіамської трапези та філософії життя, стати частиною унікального південно-східного азійського буття.

          Наша щира вдячність та іскри щастя за організацію заходу Толок Галині Арсеніївні! Саме завдяки її зусиллям освітньо-виховний процес на факультеті харчових технологій та якості управління продукції АПК НУБіП України на найвищому професійному рівні, сприяє залученню і мотивації молодих спеціалістів, а також дозволяє студентам отримувати всебічний безперервний розвиток й експертні навички!

Дякуємо та з нетерпінням чекаємо на наступні зустрічі! 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook