Науково-методичний семінар наставників академічних груп перших курсів. Методичні матеріали

23 вересня 2015 року

 

Кафедрою педагогіки під егідою гуманітарно-педагогічного факультету 27.08.15 року було проведено науково-методичний семінар для наставників академічних груп перших курсів.

Першим слово взяв доктор педагогічних наук, професор Ніколаєнко Станіслав Миколайович. Ректор наголосив на важливості праці наставників академічних груп з студентами: «Наставник має будувати стосунки із студентами на засадах гуманістичної та інноваційної педагогіки. Сучасний підхід до процесу навчання визначає головну мету діяльності педагогів - це навчання та виховання творчої особи, здатної самостійно приймати рішення, здібної аналогічно ставитись до своєї діяльності, яка правильно зорієнтується у житті, знайде вірні шляхи, зуміє вийти із різних складних ситуацій».

Декан факультету Василь Дмитрович Шинкарук, як досвідчений освітянин і педагог, давав цінні поради викладачам щодо навчально-виховного процесу та використання елементів нових навчальних технологій індивідуального та диференційованого підходу до студентів.

Завідувач кафедри педагогіки Сопівник Руслан Васильович доповідав на тему: «Виховання особистості студента крізь призму функції наставника академічної групи». Ним було дуже вдало розкрито питання особливостей реалізації основних функцій та пріорітетні напрямки змісту виховної роботи наставника у вищому навчальному закладі.

Виговська Світлана Володимирівна провела тренінг за темою: «Планування виховної роботи наставником академічної групи. Форми і методи виховання». А Маценко Леся Миколаївна зацікавила аудиторію майстер-класом на тему: «Методики діагностики особистості і колективу студентів наставником академічної групи».

Формат подальшої реалізації програми семінару та визначення порядку денного буде визначатися самими слухачами. Саме тому на нашій кафедрі була створена рубрика, де будуть розміщуватися методологічні матеріали та корисна інформація для наставників академічних груп.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook