Гостьова лекція на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК від директора з департаменту продажу компанії Novonesis Олега Рибачука
Гостьова лекція на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК від директора з департаменту продажу компанії Novonesis Олега Рибачука
2 березня 2025 року
13 лютого 2025 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулась гостьова лекція від директора з департаменту продажу компанії Novonesis Олега РИБАЧУКА.
На заході були присутні магістри, аспіранти, викладачі, завідувачі кафедр та роботодавці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
На початку гостьової лекції декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса БАЛЬ-ПРИЛИПКО зазначила, що в умовах сьогодення актуальним є удосконалення існуючих та розроблення нових технологій харчових продуктів з використанням сучасних біотехнологічних прийомів, що дозволяє отримати, в першу чергу, безпечну харчову продукцію для здорового харчування населення. В цьому напрямку інноваційних розробок біотехнологій факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК допомагає тісна співпраця зі світовими виробниками бактеріальних композицій.




Олег РИБАЧУК присутнім на заході надав інформацію про компанію. Так, компанія Novonesis утворилась 12 грудня 2022 року — Novozymes та Chr. Hansen уклали угоду про злиття двох компаній. Novonesis є провідним світовим партнером з біологічних рішень для здорового способу життя населення та здоровішої планети. В компанії працює близько 10 тисяч співробітників по всьому світу та має досвід у понад 30 різних галузях. За рахунок комплексу сили мікроорганізмів та науки, Novonesis змінює сучасний спосіб виробництва, споживання та життя. Половина асортименту рішень спрямована на забезпечення якості життя населення та виробництва безпечних до споживання харчових продуктів, а інша половина - на максимальне скорочення використання харових добавок штучного походження.
Олег РИБАЧУК у доповідді представив ряд бактеріальних композицій, особливості їх використання в технологіях харчових продуктів, зокрема, м’ясних, рибних та молочних для забезпечення мікробіологічної безпеки сировини під час технологічного процесу та готової продукції під час зберігання.





20 лютого 2025 року доцент кафедри технології м’ясних рибних та морепродуктів Ігор УСТИМЕНКО, на запрошення Олега РИБАЧУКА, відвідав складське приміщення компанії Novonesis в місті Київ.
До складського приміщення відбувається постачання бактеріальних композицій з країн Європи до України, з подальшими тимчасовим їх зберіганням та доставкою до підприємств харчової промисловості.
Зберігання та перевезення бактеріальних композицій відбувається за дуже низьких температур в сучасних спеціальних морозильних камерах задля забезпечення високої якості.

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК висловлює вдячність Олегу РИБАЧУКУ за надану можливість поглибити знання з сучасних біотехнологій, що дасть змогу магістрам та фахівцям факультету впроваджувати інноваційні технології для здорового та безпечного харчування українців.
Ігор УСТИМЕНКО,
доцент кафедри технології
доцент кафедри технології
м'ясних, рибних та морепродуктів