На дослідних ділянках Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого триває сортовипробування гібридів кукурудзи

12 серпня 2015 року

    Дослідні ділянки у Заліщицькому аграрному коледжі ім. Є. Храпливого заспокоюють око рівним зеленим кольором. Не стала на заваді навіть серпнева спека. На них зеленіє кукурудза, сортовипробування гібридів якої тут проходить.
     Це випробування відбувається у тісній співпраці з Інститутом сільського господарства НААН України (м. Дніпропетровськ), що досліджує 100 гібридів кукурудзи, селекційно-генетичним інститутом НУНС (м. Одеса) – 120 гібридів, компаніями «Маїс» (м. Синельнікове) – 152 гібриди і «Монсанто Україна» (м. Київ) – 58 гібридів та Всеукраїнським інститутом селекції (м. Київ) – 5 гібридів.
 

 

     До такої відповідальної роботи долучилися і студенти коледжу. Молодь має змогу прямо на дослідних полях закріпити теоретичні знання та познайомитися з новими сортами, які тільки-но випробовують.

     Крім кукурудзи, тут випробовувались та впроваджувались нові сорти іншої сільгосппродукції. Це дасть можливість покращити, в першу чергу, асортимент овочевої продукції, збір якої ще триває.

 

     Адже в Україні є усі умови для вирощування екологічно чистого продукту високої якості. Це величезний потенціал для економічного росту – за даними ООН наша країна може прогодувати майже мільярд осіб. Завдання ж вітчизняної освіти – забезпечити аграрні підприємства справді кваліфікованими фахівцями.

Ірина Костур,
Марія Андріїшина


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook