Студенти факультету землевпорядкування під час виробничих практик долучаються до найвідповідальніших робіт галузі

6 серпня 2015 року

     У кожному виші України передбачено проходження студентами виробничої практики – обов’язкової складової професійної підготовки фахівця. За цей час студент закріплює здобуті знання і навички, отримує практичний досвід.
     Можна мати досконалі теоретичні знання, але розгубитися в ситуації, коли виникне необхідність прийняти рішення в реальних умовах. Тому необхідно забезпечувати проходження виробничої практики ще під час навчання у виші з тим, щоб спробували себе на практиці.
     Якщо говорити про бази виробничих практик, то студенти факультету землевпорядкування мають широкий вибір.

      При цьому практикантів залучають до всіх видів робіт – від геодезичної зйомки земельної ділянки до виготовлення технічної документації на неї. Наші студенти показують високий рівень знань, який ще й підкріплюють практикою влітку.
     По її завершенню викладачі – керівниками практик від факультету – проводять захист звітів.
 

     Для студентів 3-го курсу напряму підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій» навчальним планом передбачено проведення виробничої практики із землевпорядного проектування та земельного кадастру. Триває вона 7 тижнів.
     Її мета – закріплення теоретичних і практичних знань, отриманих при вивченні спеціальних фахових дисциплін, а також надання можливості реалізації знань студентів на виробництві або при забезпеченні державного управління.

 

    

     Головні завдання виробничої практики:
1. Ознайомлення із законодавчо-нормативними актами у сфері земельних відносин, земельної кадастру, землеустрою, управління земельними ресурсам охорони земель.
2. Ознайомлення з організацією роботи базової установи (бази практики) загалом, її структурою і функціями підрозділу, до якої прикріплено практиканта.
3. Ознайомлення з комп'ютерними системами виконання проектні робіт, а також збереження та опрацювання земельно-кадастрової інформації підрозділу.
4. Вивчення порядку та способів виконання робіт із землеустрою земельно-кадастрових робіт (у т.ч. землеоціночних), задачі, які поставлені перед підрозділом.
5. Оволодіння спеціальними знаннями та уміннями професійної діяльності.
6. Підготовка звіту про проходження практики.

      Кафедра земельного кадастру і землевпорядного проектування є відповідальною за виробничу практику першого курсу скороченого терміну навчання та третього курсу.

    

     Основним навчально-методичним документом, що забезпечує комплексний підхід до організації підготовки, системності, безперервності, послідовності навчання студентів, є наскрізна програма практики. Зміст останньої, розроблений кафедрою земельного кадастру та землевпорядного проектування, відповідає «Положенню про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України», навчальному плану спеціальностей й кваліфікаційній характеристиці спеціалістів.
      А от переддипломну практику забезпечують усі випускові кафедри факультету землевпорядкування.

Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook