Університет допомагає Труханівській січі

28 липня 2015 року

 Днями університет відправив чергову партію гуманітарного вантажу - 50 ліжок і стільки ж спальних комплектів до дитячого патріотичного табору «Труханівська січ». 

Нещодавно до ректора університету Станіслава Ніколаєнка звернулися за допомогою організатори цього табору, в якому відпочивають діти з Луганської і Донецької областей та діти бійців АТО. У нагоді мало стати все, придатне для життя у польових умовах.  На це прохання відгукнулися відразу. Стараннями директорів Ніжинського агротехнічного інституту Василя Лукача, Немішаївського агротехнічного коледжу Володимира  Альохіна, Боярської ЛДС Анатолія Карпука, студмістечка університету Сергія Стецюка, завідувача центральним складом Сергія Кузьменка та інших, гуманітарну роботу  яких об’єднує проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило, мають дрова, необхідні продукти харчування і т.д., розповідає помічник ректора Олег Ворошиловський. До речі, він – один з п’яти тих небайдужих людей, котрі, пройшовши Майдан чи східний фронт, або й обидва разом, розуміє, як важливо виховувати патріотів України змалечку. Тож недаремно у Труханівській січі зараз гостюють близько сотні дітей – від найменших і до старшокласників. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хоча гостюють – не досить вірно: дітлашня разом зі своїми наставниками тут повноправні господарі. До табору, який стараннями організаторів і спонсорів здатний зараз  прийняти до двохсот чоловік, може прибути будь-хто і будь-коли. Так само, як і залишити його. Табу – на куріння, вживання алкоголю, наркотиків. У вільний час козаки з однієї з сотень Майдану навчають своїх маленьких підопічних стріляти з лука, рушниці, знайомлять з національними традиціями і т.д. Такий собі  табір козацького вишколу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Детальніше про Труханівську січ і його господарів читайте пізніше.
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook