На факультет захисту рослин, біотехнологій та екології завітала представницька делегація з Федеральної республіки Нігерія

22 липня 2015, 19:54

        Нещодавно в університет, на факультет захисту рослин, біотехнологій та екології, завітала представницька делегація з Федеральної республіки Нігерія на чолі зі Стівеном Азаїкі та представниками посольства Нігерії в Україні.

 

Стівен Азаїкі – випускник нашого університету. З 1980 по 1985 роки навчався на факультеті захисту рослин, продовжив навчання в аспірантурі і у 1991 році захистив кандидатську дисертацію.
Після повернення в Нігерію працював на відповідальних посадах в штаті Баєлса. Був першим уповноваженим (Міністром) з питань сільського господарства в період, був Секретарем в уряді, працював у Федеральному уряді в якості старшого спеціального радника Міністра з особливих доручень, а також в Міністерстві молоді.
 
Нині професор Стівен Азаїкі є президентом Інституту освіти, науки і технологій Нігерії, член наглядової ради п'яти університетів та інститутів. Очолює громадську організацію "Міжнародний рух охорони навколишнього середовища Африки (WEFFA)". Він є почесним доктором Інституту картоплярства НААН України.
Стівен постійно підтримує зв'язок з рідною альма-матер. Неодноразово брав участь в урочистих зібраннях колективу факультету захисту рослин, виступав з доповідями. Спільно із співробітниками кафедри фітопатології Стівен Азаїкі опублікував 3 монографії, 6 методичних посібників.
Ці видання використовуються в навчальному процесі в університеті, а також при підготовці фахівців біологічного і агрономічного профілів в університетах Нігерії.
 
Під час зустрічі гості висловили зацікавленість у розбудові діяльності асоціації випускників університету, зголосилися надати допомогу у відбудові 3-го корпусу та домовилися про розширення співпраці по залученню студентів з Нігерії на навчання в НУБіП.
Кирик Микола Миколайович,
професор кафедри фітопатології
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook