Член-кореспондента НААН, професора Валерія Ушкалова призначено новим керівником Лабораторії якості і безпеки продукції АПК

15 липня 2015 року

 Як відомо, Сергія Мельничука призначено першим заступником голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, тому він був звільнений з посади директора Лабораторії якості і безпеки продукції АПК.

 
15 липня ректор університету Станіслав Ніколаєнко разом з першим проректором Ігорем Ібатулліним, начальником науково-дослідної частини Володимиром Отченашком представили колективу лабораторії виконуючого обов’язки директора - доктора ветеринарних наук, член-кореспондента НААН України професора Валерія Ушкалова. Валерій Олександрович народився у 1963 році на Харківщині. Закінчив ветеринарний факультет Харківського зооветеринарного інституту ім. М.Борисенка, очолював Національний центр штамів мікроорганізмів, Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів.
 
 
Коротко представляючи свою програму, Валерій Ушкалов виклав своє бачення стратегії розвитку лабораторії, зокрема розширення наукової тематики, зростання госпрозрахункової частини. Що, в свою чергу, позитивно відіб’ється на заробітній платі. Моя мета як директора, зазначив він, - зберегти колектив і робочі місця з тим, щоб лабораторія і надалі працювала ефективно та мала гарні перспективи. За останній же час в ній розроблено всього п’ять препаратів, що зареєстровані в Україні. А це дуже мало для колективу зі 110 науковців.
 
Представники колективу лабораторії знову проінформували ректора про своє рішення щодо обрання директором Владислава Спиридонова та запровадження звання почесний директор. Станіслав Ніколаєнко роз’яснив, що діючими Законом України «Про вищу освіту», Статутом університету, положенням про лабораторію такі дії не передбачені.
 
Тож прихід нової людини, яка не знищить вже надбане, а зуміє його примножити, - доцільна необхідність. Станіслав Ніколаєнко запевнив колектив: побоювання його членів, що лабораторію можуть передати в інше підпорядкування, безпідставні. Згідно із Законом «Про вищу освіту», Статутом університету, без рішення вченої ради, конференції трудового колективу університету це зробити неможливо. Такого рішення вчена рада не прийме ніколи. Але й проявів «махновщини» в лабораторії не буде: вона – підрозділ університету.
 
За місяць ректор знову зустрінеться з колективом лабораторії. А перший проректор перевірятиме стан справ щотижня.
 
Нагадуємо, що відповідно до законодавства, призначати керівника лабораторії може ректор за погодженням з вченою радою університету. 
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook