Колектив факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК схвалив звіт декана Лариси Баль-Прилипко та окреслив завдання на 2025 рік

25 грудня 2024 року

 20 грудня 2024 року відбулась конференція трудового колективу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, на якій заслухали та обговорили звіт декана про основні результати діяльності факультету за 2024 рік та постановили головні завдання розвитку на 2025 рік.

Головним питанням конференції був звіт декана про пророблену роботу факультету за пройдешній рік. Та розпочали роботу конференції з приємностей. Диплом професора з рук ректора Вадима Ткачука отримали Наталія Слободянюк, Олег Швець та Оксана Науменко, диплом доцента - Микола Ніколаєнко, Валентина Ісраелян та Альона Альтанова. Почесною Грамотою за вагомий внесок у розвиток Національного університету та біоресурсів і природокористування України відзначили доктора економічних наук, професора кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Віктора Ємцева.

 

Після вручення дипломів та відзнак декан Лариса Баль-Прилипко перейшла до першого та головного питання порядку денного. Декан зазначила, що незважаючи на складні умови організації освітнього процесу в період воєнного стану колектив факультету діяв організовано, з урахуванням реалій, поставлені цілі та заплановані заходи з їх вирішення протягом 2024 року, були в основному реалізовані.

У 2024 р. успішно пройдено вперше акредитацію освітньо-професійної програми «Нутриціологія здорового харчування» першого «бакалаврського» рівня вищої освіти спеціальності 229 «Громадське здоров’я».

 Наукова робота факультету зосереджена на підготовці кадрів, зокрема за звітний період аспірантами та здобувачами факультету захищено 1 докторську та 4 кандитатських дисертації (Л. Адамчук, Р. Двикалюк, А. Антонів, М. Назаренко, О. Зозуляк).

Попри складні умови, зумовлені воєнним станом, упродовж 2024 року науковцями факультету виконувались 7 наукових тематик. За рахунок державного бюджету виконується 2 науково-дослідні роботи на суму 1760,0 тис. грн., 1 базове фінансування - 2043,0 тис. грн., 2 госпдоговірних – на загальну суму 250,0 тис. грн., 2 надання послуг – 65,0 тис. грн.

У 2024 р. науково-педагогічні працівники факультету підготували та видали 10 монографій, 3 підручники і 3 навчальних посібників, 24 методичних розробок. Кількість публікацій у журналах, які включені в Scopus, Web of Science - 32.

Також в ході свого звіту  Лариса Вацлавівна відмітила що студенти факультету були переможцями всеукраїнських та міжнародних конкурсів: науковий гурток «Інноваційні технології у харчовій промисловості» (керівник доц. Бурова З.А.) учасниками Фестивалю студентської науки НУБіП України нагороджений дипломом ІІ ступеня. Дарина Риженко, студентка 4 курсу учасниця Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» (Т.В. Бровенко) нагороджена дипломом диплом ІІ ступеня.

У звітному році науковий журнал «Тваринництво та технології харчових продуктів» («Animal Science and Food Technology») акцептовано міжнародною наукометричною базою Scopus, а науковий журнал «Здоров’я людини і нації»  («Human and nation’s health») включено до категорії "Б" переліку наукових фахових видань України  за спеціальністю 181 "Харчові технології"  (технічні науки)

В продовж року науковці факультету творчо співпрацювали з науково дослідними установами України, та підтримували тісні зв’язки із спорідненими навчальними закладами країн Європейського Союзу та СНД. Найголовнішими університетами-партнерами факультету є: Вища інженерна школа ISA Lille (Франція); Університет Фоджа (Італія); Латвійський сільськогосподарський університет (Латвія); Варшавський університет наук про життя (Польща); Жешувський університет (Польща);  Штутгартський університет (Німеччина); Словацький аграрний університет (Словаччина); Інститут вищої освіти ім.Гліона (Німеччина); Технічний університет в Кошице (Словаччина);  Університет прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина).

 Велику увагу в звітному році також було приділено діяльності студентського самоврядування. Питання, що розглядалися на засіданнях стосувалися рейтингу студентів, активного дозвілля студентів факультету, життя в гуртожитку, проведення цікавих заходів, зустрічей згідно програми виховання студента «Фахівець, Громадянин, Патріот», інтелектуальних ігор очних і дистанційних, спортивних заходів і, звичайно ж, благодійної діяльності.

На звершення своєї доповіді Лариса Баль-Прилипко окреслила конкретні завдання для колективу факультету на 2025 рік.
У обговоренні звіту взяли участь в.о. завідувача кафедри громадського здоров’я та нутриціології, професор – Олег Швець, д.е.н., професор кафедри технології м’ясних рибних та морепродуктів – доцент Віктор Ємцев, доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Юлія Слива, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК – доцент Володимир Василів, та представники ради роботодавців. Усі виступаючі наголосили на розвитку та позитивних змінах на факультеті, одноголосно висловили побажання подальшого втілення запланованого, а звіт щодо діяльності факультету у 2024 році визнати задовільним.
 

До обговорення звіту також приєднався ректор Вадим Ткачук, який звернув вагу присутніх на ряді тенденцій, які стоять перед кожним сучасним закладом освіти, необхідність рухатися вперед, враховуючи виклики сучасного суспільства та постійно вдосконалювати професійну майстерність в аспекті підвищення кваліфікації.

На завершення декан факультету Лариса Баль-Прилипко подякувала всьому колективу за плідну роботу, підтримку та реалізацію завдань, поставлених перед факультетом!!! Привітала усіх із прийдешніми святами та побажала здоров'я, плідної праці, Перемоги та мирного неба!

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook