Гостьова лекція “Нова ера в технологіях здорового харчування” для здобувачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
Гостьова лекція “Нова ера в технологіях здорового харчування” для здобувачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
1 грудня 2024 року
Керівництво факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на високому рівні забезпечує усі умови для очного навчання своїх студентів та організації заходів, зокрема, гостьових лекцій.
Проведення гостьових лекцій дає змогу майбутнім фахівцям у сфері харчових технологій та нутриціології дізнатись багато нового та корисного для майбутньої професійної і наукової діяльності.
На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулась гостьова лекція від PhD (фармація), засновника і директора ТОВ "BioFlavid" Сергія Бобокала для бакалаврів та магістрів спеціальності 181 “Харчові технології” освітніх програм “Харчові технології”, “Технології зберігання, консервування та переробки м’яса”, “Технології зберігання та переробки водних біоресурсів”, “Нутриціологія” та спеціальності 229 “Громадське здоров’я” освітньої програми «Нутриціологія здорового харчування».
Захід організовано доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігорем Устименком. До заходу також долучились викладачі кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів та кафедри громадського здоров’я та нутриціології.
Сергій Бобокало присутнім здобувачам надав інформацію про основну діяльність керованої компанії, асортимент виробленої продукції та шляхи її використання в технології харчових продуктів оздоровчого призначення, про перспективний для використання в технологіях здорового харчування біофлаваноїд - Таксифолін (Дигідрокверцетин), який є потужним антиоксидантом та володіє фармакологічними властивостями.
Використання Таксифоліну в харчовій промисловості розпочалося в 1990-х роках і з кожним роком стає все більш популярним і актуальним.
Таксифолін є потужним радикальним інгібітором і здатен розривати вільнорадикальні ланцюгові реакції, запобігаючи окисленню ліпідів та білків та у складі харчових продуктів не впливає на органолептичні показники.
Сергій Бобокало навів ряд аргументів на те, що впровадження Таксифоліну у виробництво сприяє реалізації програм з покращення здоров'я нації та харчові продукти з Таксифоліном мають використовуватися для підтримки здоров'я населення в умовах сучасного життя.
“Дякую керівництву факультету харчових технологій за можливість поза заняттями відвідувати гостьові лекції, що дають змогу розширювати знання щодо використання новітніх інгредієнтів для отримання харчових продуктів оздоровчого призначення” - каже Павло Паламарчук.
“Набуті знання, отримані під час участі в гостьовій лекції допоможуть мені в майбутній професійній діяльності нутриціолога” - ділиться враженнями Світлана Чубенко.
Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК висловлює вдячність Воїнам-захисникам ЗСУ, що боронять нашу країну, за можливість навчати та навчатись задля участі у післявоєнній розбудові України після перемоги та покращення здоров’я нації.
Ігор Устименко, доцент кафедри
технології м’ясних, рибних та морепродуктів
технології м’ясних, рибних та морепродуктів