Візит першокурсників факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК до Музею історії НУБіП України
Музей історії НУБіП України гостинно відчинив свої двері для студентів 1 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Вивчаючи загальні дисципліни, а саме «Університетську освіту» та «Історію української державності» в першому семестрі 2024-2025 н.р., який вже наближається до завершення, першокурсники дізналися багато цікавої інформації про музей історії НУБіП. Отож, разом із наставником Інною Стецюк вирішили завітати до нього і побачити все на власні очі.
Директорка музею Оксана Силка радо зустріла гостей і розпочала пізнавальну екскурсію. Студенти із захопленням слухали про поетапне становлення Національного університету біоресурсів і природокористування України починаючи з 1898 року та про різні історичні факти, які передаються з покоління в покоління, уважно роздивлялися експонати та фото, яке представлене на стендах. Експозиція музею повністю розкриває історію університету, відчувається історична вага кожного експонату, який надає можливість поринути в минуле та відчути неповторну атмосферу історії та часу. Музейний фонд багатий на колекцію різних архівних оригінальних документів в яких засвідчені вагомі внески наших видатних вчених у розвиток аграрної галузі України.
Із невимовним болем в душі та щирою вдячністю за захист нашої Батьківщини студенти зупинилися біля експонатів, які присвячені полеглим співробітникам і студентам, їхня відданість нації важлива та незабутня, а героїчні вчинки назавжди будуть закарбовані на сторінках нашої історії.
Отже, музей історії НУБіП України – це місце де зустрічаються минуле і сьогодення. Першокурсники були вражені побаченим та побажали, щоб старанна робота його працівників не мала кордонів, а в майбутньому тільки розширювалась і продовжувалась. Щира подяка Оксані Захарівні за її цікаву і емоційну розповідь, завдяки якій відвідувачі змогли поринути в минуле нашого народу та усвідомити, які талановиті, щедрі серцем і душею наші люди.
Інна Стецюк, асистент кафедри технології
м'ясних, рибних та морепродуктів