Вчені факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України активні учасники конференції «Технології здорового харчування»

9 грудня 2024 року

05 грудня 2024 року в Києві відбулась конференція «Технології здорового харчування». Захід організовано компанією Marko Pack. Це традиційне місце для обміну досвідом між виробниками харчових продуктів та налагодження зв’язків із спеціалістами ритейлу, постачальниками технологій та пакування.

На заході були присутні більш як 100 учасників з провідних компаній та асоціацій, серед яких випускники та роботодавці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.

У заході взяли участь декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко, завідувач кафедри громадського здоров’я та нутриціології Олег Швець, завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Галина Толок, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігор Устименко, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Любов Ткаченко та асистент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Марина Назаренко.

На початку конференції із вступним словом до учасників заходу виступила декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко, яка підкреслила, що виробники харчової продукції як і лікарі піклувалися та продовжують піклуватись про здоров’я українців впроваджуючи технології продуктів, що базуються на практичних знаннях технологій здорового харчування.

Завідувач кафедри громадського здоров’я та нутриціології, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоров’я МОЗ України Олег Швець представив учасникам конференції доповідь “Важливість і можливості для сприяння здоровому вибору в харчуванні українців».

Олег Швець у доповідді навів цілу низку важливостей і можливостей, що відіграють значну роль у сприянні саме здоровому вибору в харчуванні населення України. “Впровадження освітніх програм з нутриціології відповідно до європейських стандартів та набуття спеціальністю “нутриціолог” офіційного статусу” - це першочергове, підкреслює Олег Швець.

Так, розпочалась трансформація освіти в нутриціології та дієтології, про що свідчить акредитація на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України освітньої програми “Нутриціологія здорового харчування”  спеціальності 229 Громадське здоров’я. Продовжуючи виступ, Олег Швець навів учасникам конференції формулу здоров’я, головні проблеми громадського здоров’я в Україні, ключові напрямки зменшення негативного впливу нездорового харчування та надав поради як обрати корисніший харчовий продукт.

З доповіддю “Перспективні технології ХХІ століття” виступила декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко. Лариса Баль-Прилипко на початку виступу зазначила, що з кожним роком вподобання сучасного українського споживача орієнтуються більше на якість харчових продуктів, ніж як на його ціну, тому основною задачею виробників є випуск як якісної продукції, так і з оздоровчими властивостями. В продовження виступу Лариса Баль-Прилипко навела цілу низку перспективних технологій сучасності, що дають змогу покращити здоров’я нації, та такі технології, в першу чергу, “народжуються” на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України з подальшим їх впровадженням у промислове виробництво. “Про перспективні технології повинен знати кожен споживач” - наголошує Лариса Баль-Прилипко, тому започатковано науковий фаховий журнал “Здоров’я людини і нації”, активно відбувається промоція технологій здорового харчування на телебаченні, відеохостингах, конференціях, форумах за участі фахівців і студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Любов Ткаченко ознайомила учасників зустрічі з доповіддю “Напої оздоровчого харчування”.  Любов Ткаченко навела цілу низку аргументів, що безалкогольні напої повинні бути не тільки смачними та втамовувати спрагу, а й характеризуватись оздоровчими властивостями. Так, Любов Ткаченко представила власні розробки напоїв оздоровчого призначення, зокрема, з використанням житнього солоду, що дає змогу отримати готову продукцію з антиоксидантними властивостями та підвищеним вмістом вітамінів та мінеральних речовин.

Усі учасники конференції ознайомились з буклетами та профорієнтаційними матеріалами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Фахівці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України на конференції «Технології здорового харчування» розглянули сучасні тенденції вітчизняного та світового ринку харчових продуктів функціонального призначення, підтримали існуючі та налагодили нові ділові стосунки для якісного навчання та успішного працевлаштування здобувачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.

Ігор Устименко, доцент кафедри

технології м'ясних, рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook