Майбутнім військовим лікарям ветеринарної медицини важливо досконало знати свою професію

16 жовтня 2024 року
ФВМ НУБіП України

  Студенти – військові курсанти 6 курсу 7 групи – майбутні військові лікарі ветеринарної медицини, поєднують своє теоретичне навчання в університетських аудиторіях і лабораторіях з практичною роботою у клініках для дрібних тварин. Хлопці і дівчата добре розуміють, що  професія лікаря ветеринарної медицини вимагає великої відповідальності, бо пов’язана з найдорожчим – зі здоров’ям тварини, а ще, із життям людини. Тому професіоналізм і людяність – це дві головні ознаки їхньої майбутньої професії.
   Знайомство студентів – військових курсантів з директором ветеринарного сервісу і головним лікарем Володимиром Геннадійовичем Суворовим та клініками «Біле Ікло» під час виїзного лабораторного заняття з глобальної паразитології  дало можливість відчути, що професія лікаря досить почесна та відповідальна, а професіоналізм і людяність тут на першому місці.

   Володимир Геннадійович сам випускник факультету ветеринарної медицини колишньої Української сільськогосподарської академії, а нині Національного університету біоресурсів і природокористування України, з величезним задоволенням поділився своїм професійним та життєвим досвідом. Досить доступно та цікаво розповідав про професію лікаря ветеринарної медицини. Наводив приклади із щоденної лікувальної практики.

   У розмові він досить емоційно та захоплено повторював про важливість постійного навчання і професійного розвитку на всіх етапах кар’єри лікаря ветеринарної медицини.
   Після цього студенти – військові курсанти мали можливість пройти з екскурсією клініками, де їм продемонстрували приймальний та УЗД-кабінети, а також велику операційну кімнату. Студенти – військові курсанти стали свідками роботи лікарів клінік під час прийому чотирилапих пацієнтів і проведення у них УЗД-діагностики. Це справило на студентів величезне враження.
   Крім того, студенти – військові курсанти ознайомилися із сучасними приладами та лікувальними процедурами для собак і котів, які проводяться у клініках, зокрема стоматологічним рентгеном, магнітотерапією, а також інструментами, що використовуються лікарями нині. Побачили, які документи та звітності ведуться лікарями клінік та головним лікарем.

   З виїзного заняття майбутні лікарі ветеринарної медицини зрозуміли, що досить важливо мати кожному із них практичні навички і необхідні професійні компетентності у роботі і, особливо з чотирилапими улюбленцями.

   Ось таке проведене виїзне заняття в умовах реальних клінік ветеринарної медицини «Біле Ікло» має важливу практичну цінність для студентів – військових курсантів, адже дає змогу ознайомити їх зі структурою, кадровим складом, умовами та специфікою роботи, а також формує загальне уявлення про сучасну лікувально-профілактичну установу для дрібних тварин.
   Володимир Геннадійович запросив студентів частіше бувати у клініках, вчитися, стажуватися, набиратися практичного досвіду. На завершення зустрічі запросив студентів до обіднього столу, посмакувати бутербродами та випити солодкого чаю. Студенти з радістю вже у неформальній обстановці ставили різні запитання щодо професії лікаря ветеринарної медицини, на які отримували досить досконалі та цікаві відповіді.

   Ми щиро вдячні директору ветеринарного сервісу і головному лікарю клінік «Біле Ікло» Володимиру Геннадійовичу Суворову за багаторічну співпрацю, теплу зустріч та цікаву презентацію роботи лікаря ветеринарної медицини. Особливо вдячні декану і заступникам декана факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України за сприяння та можливість організації виїзних занять і навчальної практики для студентів у сучасних клініках для дрібних тварин.
   Дякуємо нашим сміливим і нескореним Захисникам і Захисницям України, що надають можливість спокійно навчатися в аудиторіях і лабораторіях, творчо і натхненно працювати, бувати у сучасних клініках та на передових підприємствах.

   Пишаємося нашими розумними і поміркованими студентами та талановитими і неперевершеними випускниками.
   Разом до ПЕРЕМОГИ!

Професор кафедри ветеринарної епідеміології та
охорони здоров'я тварин Наталія Сорока

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook