Завершився навчальний семінар «Лідерки, що змінюють освіту»

16 жовтня 2024 року
Завдяки плідній співпраці в проєкті Twinning Національний університет біоресурсів і природокористування України та Університет Редінга (Велика Британія) отримали фінансування від British Council для реалізації спільного проєкту «Supporting Women's Leadership in Education», в рамках якого було проведено з 07 по 11 жовтня 2024 року навчальний семінар «Лідерки, що змінюють освіту» на базі ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» для представниць науково-викладацької спільноти провідних університетів України.

Учасницями стали лідерки Державного торговельно-економічного університету, Національного авіаційного університету, Фахового коледжу бізнесу та аналітики Національної академії статистики, обліку та аудиту, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Національного університету «Одеська юридична академія», Донецького національного університету імені Василя Стуса, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Сумського національного аграрного університету, Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій, Таврійського державного агротехнологічного університету, Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» та Національного університету біоресурсів і природокористування України, які дули представлені представницями економічного факультету, факультету аграрного менеджменту, факультету землевпорядкування, факультет тваринництва та водних біоресурсів.

Початок навчального семінару розпочав з традиційного привітання учасниць Юрій Садварі, директор ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України», Олександр Лабенко, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної діяльності НУБіП України, Сара Карді, професорка Університету Редінгу, Юлія Негода професорка кафедри фінансів та Алла Кравченко, доцентка кафедри філософії та міжнародної комунікації НУБіП України.

Протягом першого дня Сара Карді та Алла Кравченко презентували матеріал щодо формування візії лідерства та провели тренінг, де учасниці мали нагоду краще познайомитися, поділитися своїми професійними досягненнями й баченням вагомості жіночого лідерства в різних галуззях, і в освіті зокрема. Цікавою та креативною була й командна робота учасниць під час тренінгу, що дозволила обговорити основні риси сучасних лідерок на конкретних прикладах успішних жінок. На завершення робочого дня гості коледжу відвідали цікаву екскурсію, де мали чудову нагоду розширити знання про ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України», як одного із найдавніших, найавторитетніших закладів освіти Закарпаття.
Лідерки не лише розвивали лідерські якості, але і залучили молоде покоління. Учасницями другого дня стали здобувачки фахової передвищої освіти ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України». Вони зацікавилися лідерськими можливостями не лише в освіті, а й в повсякденному житті.

Сара Карді презентувала матеріал про Університет Редінг та про напрями його співпраці з НУБіП України. Поділилася власним досвідом професійного зростання, досвідом роботи з питань гендерної рівності та формування лідерства в різних країнах та секретами успіху й розповіла про свою мотивацію розвиватися в сучасних умовах.

В четвер спікеркою навчання стала Юлія Негода професорка кафедри фінансів, яка являється однією з організаторів семінару. Під час свого виступу вона обговорювала важливі теми жіночого лідерства у освіті, бізнесі, спорті, соціальних проєктах. Вона також звернула увагу на виклики, з якими стикаються жінки, особливо в умовах війни. Лідерки активно попрацювали, пограли, отримали подарунки.

Захід зібрав багато впливових та натхненних жінок в науці, які поділилися своїм досвідом і знаннями, надихаючи одне одного на нові досягнення.
По закінченню семінару «Лідерки, що змінюють освіту» всі учасниці отримали сертифікати.

Висловлюємо подяку керівництву ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» Юрію Садварі та Ігорю Грибінці за допомогу в організації заходу та щирий прийом учасників.

Ще одним результатом співпраці з доктором Сарою Карді стала підготовка, подання та отримання гранту EIT Food на загальну суму 1,5 млн Євро. В рамках проєкту університет матиме змогу профінансувати підготовку нових навчальних курсів для фермерів у співпраці з галузевими асоціаціями та університетами п’яти країн ЄС.

Проєкт «Жіноче лідерство в освіті та науці» реалізується за підтримки Британської Ради в рамках Програми Going Global Partnerships. Going Global Partnerships підтримує університети, коледжі та широке коле стейкхолдерів освіти по всьому світу працювати спільно задля зміцнення сильнішої, справедливої, інклюзивної, більш міжнародно пов'язаної вищої освіти, науки та професійно-технічної освіти.

Людмила Гунько,
доцентка кафедри землевпорядного проектування

Ольга Рубан,
асистентка кафедри економіки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook