Турклуб «Барс» на чемпіонаті області: наші пригоди в Снітинці

14 жовтня 2024 року
На початку жовтня члени туристського клубу «Барс» (Максим Болюх, Антон Ткаченко, Надія Ткаченко, Єлизавета Григор, Аліна Миколенко, Іван Дубінчук та тренер і куратор клубу Олександр Стретович) брали участь у Чемпіонаті Київської обласної федерації спортивного туризму, який проходив у мальовничому селі Снітинка, що в Фастівському районі. Цей захопливий захід зібрав учасників із різних куточків області, щоб позмагатися в майстерності, витривалості та креативності.
 
Змагання складалися з численних етапів, кожен із яких вимагав певних навичок. Наші учасники вправлялися у в’язанні вузлів, демонструючи знання різних технік, що є важливими в туристських походах. Не менш складним, але захопливим був етап смуги перешкод, де кожен мав подолати фізичні та логічні виклики.
Ми також брали участь у конкурсі з нічного орієнтування в лісі – лише за допомогою компасу та ліхтарика учасники долали темряву, шукаючи контрольні точки по азимуту. Тут ми здобули 1 місце серед усіх команд, завдяки нашим хлопцям –– капітану команди Болюху Максиму та Дубінчуку Івану, які пройшли випробування всього за 9 хвилин 39 секунд.
Окремої уваги заслуговує змагання з плавання на катамаранах, яке вимагало не лише сили, а й узгодженості команди. Справжнім випробуванням стала також задача витягування колоди з яру — складний фізичний виклик, де наша команда посіла 2 місце.
Ще однією цікавинкою стало запалення багаття на швидкість з одного сірника – справжня перевірка на вміння розпалювати вогонь у будь-яких умовах. Не забули й про такі змагання як крос-кантрі, що виявилося справжнім випробуванням для витривалості.
Але на цьому змагання не закінчилися. Особливе місце зайняв і конкурс кухарів, де команди з обмеженої кількості продуктів готували страви на задану тему. Всі страви були оригінальними й неймовірно смачними!
Не обійшлося без художньої самодіяльності – кожна команда підготувала сценки, в яких учасники проявили свій творчий потенціал та почуття гумору.
Поза змаганнями, наш клуб мав чудові моменти біля багаття, де ми співали пісень, розповідали «страшні» історії та просто насолоджувалися компанією один одного.
 
Окремо варто згадати команду ветеранів спортивного туризму з веселою назвою «Молодість», яка намагалася вберегти нас від дощу за допомогою обряду. Вони танцювали навколо багаття, співали та навіть спалювали білизну в надії, що дощ омине нас. Хоча дощ таки прийшов, але наступного дня, це не завадило нам продовжити участь у змаганнях із ще більшим ентузіазмом!
А от дорога додому була справжнім випробуванням. Під сильним дощем ми йшли через болото, мокрі з ніг до голови, злиплі від бруду, а машина нашого тренера, на якій ми мали їхати, застрягла просто посеред дороги в глибокій калюжі. Об’єднавши спільні зусилля, ми всі разом витягли її. Попри всі пригоди, ми дісталися додому, сповнені вражень та нових історій для згадок.
Ця подорож стала чудовим досвідом, і ми з нетерпінням чекаємо нових пригод і змагань. Турклуб «Барс» довів, що командна робота, любов до природи і невтомне прагнення до розвитку — це наша формула успіху!
 
Якщо вам до душі пригоди, активний відпочинок і спілкування з природою, приєднуйтесь до нас! Ми раді бачити нових людей у команді, тож не пропустіть шанс стати частиною нашої дружної туристичної спільноти! 
Ми також щиро дякуємо нашим славетним захисникам та захисницям за оборону Батьківщини та за надану нам можливість у цей тяжкий час відчути принади студентського життя. Низький Вам уклін. Слава Україні!!!
 
Єлизавета ГРИГОР, Надія ТКАЧЕНКО,
Аліна МИКОЛЕНКО,
бакалаври 1 курсу спеціальності
 «Туризм і рекреація»
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook