Студент спеціальності «Агроінженерія» Михайло Дубровний – призер етапу Кубку світу «Ljubljana Cup» з ракетомодельного спорту

14 жовтня 2024 року
Спорт слугує одним із основних важелів формування широкорозвинутої особистості студента у середовищі сучасного закладу вищої освіти. У багатогранному спортивному просторі унікальну нішу займають змагання з технічного моделювання. До такого виду змагань належить і ракетомодельний спорт, у рамках якого учасники змагаються в конструюванні, виготовленні, організації запуску моделей ракет, а також їх пілотуванні. 
Через жорстоку агресію росії, коли, на жаль, небо України закрите для польотів, українські спортсмени вимушені робити теоретичні розрахунки та випробовувати свої моделі безпосередньо перед змаганнями на летовищах за кордоном. Та незважаючи на всі складнощі, які виникають перед моделістами, вони продовжують гідно представляти Україну на міжнародній спортивній арені та захоплювати молодь ракетомоделюванням.
 
З 04 по 06 жовтня неподалік міста Любляна (Словенія) відбувся традиційний етап Кубку світу з ракетомодельного спорту «Ljubljana Cup», який проходив під егідою Міжнародної авіаційної федерації (FAI). В змаганнях брали участь понад 70 учасників з 8 країн, включаючи і національну збірну України. Спортсмени демонстрували власноруч виготовлені ракети різних класів, починаючи від спортивних моделей та закінчуючи моделями-копіями.
 
 
Приємно зазначити, що студент першого курсу спеціальності «Агроінженерія» Михайло Дубровний, який взяв участь у змаганнях, посів друге місце в класі моделей ракет S-9-A серед юніорів. Вказаний клас цікавий тим, що після досягнення ракетою найвищої точки польоту, відкривається система порятунку (ротер), після чого потрібно, щоб модель якнайдовше протрималася в повітрі.
 
Варто відмітити, що крім активного спортивного життя, Михайло виконує обов’язки старости академічної групи АІ 2403, відповідально ставиться до навчання і користується повагою серед студентів. Результативністю своїх дій хлопець впевнено підкреслює належне використання молодої енергії, відповідальність та стійкість духу, які властиві справжнім інженерам.
 
Бажаємо молодій людині подальших перемог у спортивному конструюванні та успішного опановування фахової освіти під мирним небом України!
 
 
Ігор Сівак,
доцент кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка,
гарант ОПП «Агроінженерія» підготовки

здобувачів першого рівня вищої освіти 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook