День Відкритих дверей на факультеті харчових технологій: Приходь до нас, щоб разом зростати та розвивати нашу країну!
День відкритих дверей – це традиційний захід під час якого випускники закладів освіти мають змогу отримати необхідну інформацію про факультети, спеціальності та освітні програми за якими здійснюється підготовка в університеті, ознайомитися з інформацією про умови вступу до ЗВО, більше дізнатися про міжнародні освітні проекти, програми та студентське дозвілля.
Декан зазначила, що факультет – це команда однодумців, сім’я, яка щодня працює над тим, щоб студентам було комфортно навчатися: «Для нас студенти – це партнери з якими ми будуємо освітній процес». На факультеті між студентами та викладачами панує приємна атмосфера, студенти своїми досягненнями мотивують викладачів бути кращими, а викладачі з радістю вкладають свої навики та досвід в студентів, так як більшість викладачів має практичний досвід роботи, відповідно, студенти отримують вагомі знання та навики, які в майбутньому застосовують в своїй діяльності.
Лариса Баль-Прилипко провела цікавий екскурс навчальними лабораторіями факультету, зосередила увагу на історичних віхах створення факультету, його основних підрозділах. Наголосила, що факультет надзвичайно потужний, випускники навіть під час війни працевлаштовуються на провідних підприємствах та в організаціях України і світу. Декан акцентувала увагу на перевагах навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, на міжнародній діяльності та звичайно ж на виховній складовій.
Завідувачі кафедр факультету Володимир Василів, Наталія Голембовська та Галина Толок, охоче провели екскурсію факультетом, представила досить потужні лабораторії, де студенти на високому рівні можуть проводити не лише заняття, навчаючись на бакалавра, але й виконувати свої наукові роботи, наукові дослідження, навчаючись в магістратурі, які неможливо провести в жодному університеті нашої країни. Маючи значний досвід роботи, Наталія Володимирівна відмітила, що саме великі можливості факультету дають високі знання студентам, надихають працювати саме в НУБіП, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Майбутні абітурієнти також мали змогу взяти участь у Квесті «Магія сили: експерименти з технологічним обладнанням харчової промисловості»; поспілкуватися з тими, хто як ніхто інший, знає все про навчання у НУБіП – із сьогоднішніми студентами, які розповіли про переваги навчання на різних спеціальностях, організацію навчальної та наукової діяльності, проходження виробничих практик та можливості подальшого працевлаштування.
Після цього, абітурієнти поринули у світ цікавинок харчових технологій. Для них доцент Оксана Штонда, завідувач лабораторії Олександр Андрощук провели майстер-клас: «Інновації на тарілці» - приготування м'ясних виробів – нагетсів. Школярі занурились у технологічний процес приготування даної страви з використанням сучасного обладнання. Після приготування відбулась смачна дегустація.